den var som en dröm

Lägenheten. Finare än i min fantasi. ÅH vad jag vill bo där. Andreas tyckte den var jättefin. M också; "Hade P varit med hade han vilja flytta ner till KBA igen". ;) Frågan är inte om vi klarar att bo där nu, för det är inga problem. Problem blir det först om jag ska plugga. Eller problem blir det inte då heller, men svårare. För mig är valet enkelt. Jag betalar lätt mer i månaden för att bo där jag verkligen trivs. Jag gör inte det där vi bor nu. Jag kan inte svara på exakt vad som är fel. Men jag vet hur rätt det kändes när jag med andan i halsen (det var SNÖKAOS när vi skulle åka, 45 minuter i bil från Mölndal till Kungsbacka) steg in i lägenheten idag. Bilderna talade sanning. Klädkamrarna var t.o.m. ännu större än jag trodde och 2 stora krypvindar plus ett källarförråd. Jag ska ringa runt till lite banker imorgon och se vem som kan ge oss det mest lockande erbjudandet. Vi är nöjda med vår nuvarande bank, men kan vi får bättre villkor någon annanstans så tvekar vi inte att byta.

Åh, håll tummarna för oss. För att A ska bestämma sig för att han också vill satsa på den här (han ville fundera lite mer, vilket är förståeligt... det är ett stort beslut), att ingen annan ska komma och lägga bud före oss (vi får den för utgångsbudet om inte den andra intressenten hinner före)  och att någon bank vill ge oss en riktigt bra deal.

(EDIT) jag postade detta inlägget igår. Men av Pyggmes kommentar förstod jag att det inte blivit postat... (inte tänkt på det tidigare idag) Men här kommer det då iallafall. Lägenheten var en dröm och jag VILL ha den!

Puss M

Ledig på torsdag

HURRA! Jag har världens bästa chef. Faktiskt. Han blev min chef förra måndagen, innan har han varit min närmsta kollega. Och han har en fantastisk ledarstil. Frihet under ansvar. Fungerar perfekt för mig som är så ansvarstagande. Sedan är han en riktig toppenkille och det gör ju inte saken sämre. Han har iallafall gett mig ledigt på torsdag (trots att jag inte frågade förrän idag) och därför är jag jublande glad! Ska åka med P & M till Tyskland och det ska bli fantastiskt!

Nu ska M snart hämta mig och så ska hon åka med och titta på den där fantastiska etagelägenheten jag skrivit om innan. Den jag jämförde med en lägenhet i Onsala. Den är inte såld än och då ska vi ge den en chans, trots att den är lite dyr. Jag kommer bli förvånad om jag inte älskar den från första stund. Frågan är vad A och banken säger.

Snökaoset utanför passar inte riktigt med mitt humör... Det borde vara blå himmel, strålande sol och ca 18 grader varmt. Men innan man minst anar det är våren här och man fyller 27, och Maja fyller 3!!

Puss på er kära bloggläsare! Kommentera gärna, det gör mig alltid så glad.

Påskhelgen

Helgen har varit fantastisk, som ni ju redan sett på de vackra bilderna. :) Mycket släkt och god mat. Igår var Maja hos sin kompis Josefin som nyss fyllt 4 (och bor i samma uppgång som oss. De leker jämt med varandra på förskolan så det är verkligen perfekt.) Jag var där och fikade med Josefins mamma en stund och sedan gick jag till Kungsmässan. Själv. Kändes konstigt. Började faktiskt sakna Maja nästan direkt. Hon älskar ju att gå i affärer och det kändes så tomt att gå själv. Så när A ringde efter någon timme och sa att Maja kommit hem och direkt sagt att hon ville åka och handla med mig så blev jag jätteglad. Så de 2 kom ner och vi åt lunch och gick sedan till Polarn och Pyret. Maja rusade in och plockade plagg efter plagg, höll upp framför sig och vände sig antingen till mig eller Andreas för att vi skulle godkänna det. sedan hängde hon tillbaka och gick till nästa. Ända tills hon kom till en blommig klänning, i rätt storlek dessutom, som hon föll pladask för. Den ville hon inte alls lämna tillbaka. Och jag hade lovat henne en påskpresent, eftersom hennes påskägg innehöll några fjuttiga chokladägg, men hade mer i åtanke någon lite grej på H&M för sisådär 49 :-. Men eftersom både jag och A tyckte klänningen var underbar så fick hon den. Ca 300:- mer än vad jag hade tänkt, men hon blev så lycklig så det var det värt. Hon har ju ärvt det mesta i sin garderob så det känns kul att köpa nytt ibland. Tyvärr finns den inte med på deras hemsida. Jag får fota den när jag kommer hem och visa er.

Och Maja har äntligen börjat tycka om att gå på pottan. Det senaste året har hon ju gjort det då och då, men nu de senaste månaderna så fort hon är utan blöja så går hon på pottan. Toppen! På förskolan och på natten har hon fortfarande blöja men hemma går hon utan. Det är otroligt skönt. Det har varit frustrerande att det gått segt eftersom hon är så otroligt tidig med allting annat. Många tror att hon är ett år äldre än vad hon är. Men nu har det äntligen lossnat. :D


Blogg.se byter bloggplattform

"Under den senaste tiden har vi på blogg.se jobbat med att bygga ett helt nytt bloggsystem - något vi nu kommer att lansera. Vi har under en lång tid haft en enorm tillväxt på både bloggläsare och bloggskribenter, något vi givetvis uppskattar (men som tyvärr fått våra servrar och vårt system att knäa av belastningen, framför allt kvällstid).

På torsdag natt (natten till den 28:e mars) denna vecka kommer vi att byta ut programvara samt en del servrar/datorer. När vi bytt till nya systemet kommer du att kunna blogga som vanligt och vi kommer att kunna bygga ut med flera nya funktioner.


Vad innebär detta för dig som bloggare hos oss?

Vårt fokus med den nya versionen har varit stabilitet, dvs att det skall fungera bättre att blogga alla tider på dygnet - något vi hoppas tydligt kommer att märkas efter bytet - men vi har även förberett för en hel del nya funktioner och förbättringar.

Dessa förbättringar kommer till stor del från de kommentarer vi mottagit från alla er användare. Vi uppskattar all feedback vi får och hoppas att ni fortsätter ge oss synpunkter på hur vi kan förbättra tjänsten."


Då blir det förhoppningsvis slut på allt strul det varit på sista tiden. :D 

Lipstick jungle

Den här serien har jag faktiskt blivit riktigt förtjust i. Efter att preairpiloten var toppenbra, så bytte de ut i stort sett alla manliga skådisar till den riktiga piloten och jag tyckte det blev sämre. Men för varje avsnitt som har gått har den arbetat sig tillbaka och nu när jag såg 7'e avsnittet igår så insåg jag att jag har fastnat. Det är en riktigt charmig serie om 3 karriärskvinnor i 35+ åldern. Till skillnad från råkassa Cashmere mafia så har de verkligen lyckats med castingen på dessa 3 kvinnor. Cashmere mafias största problem var att huvudkaraktärerna var så otroligt svåra att tycka om. I Lipstick jungle älskar man dem alla 3.
Jag är lite irriterad över att de fegade ur från preair piloten där Brooke Shields karaktär Wendy's man inte står ut med att leva i hennes skugga och vill skiljas. Det känns lite fegt att de tog bort allt det och istället ger henne lyckliga familjen. Men jag gillar den nya skådisen som hennes man (nu när jag vant mig) och det är trevligt att någon har det bra också. :)

Jag kan varmt rekommendera denna serie till er som gillar den här typen av serie. Det är mycket kvinnlig vänskap, attraktiva män, vackra kläder och lyx och flärd och tavlor för 50 miljoner dollar. Och naturligtvis en bra story och trovärdig dialog. I like it!

image432


Vitt överallt

Det är galet vad mycket det snöar. Igår bara vräkte det ner och idag likadant. Allting blir förvisso väldigt vackert och Maja älskar det. Men jag var så redo för vår nu. Varför kunde inte det här kommit i december, eller januari eller februari. DÅ ska det vara vinter. Men då fick vi bara regn, regn, regn, regn och grått och trist och kallt. Jag måste erkänna att jag tycker att det är mysigt. Och jag gillar ju snö. Men det var helt enkelt dålig timing. Jag är iallafall glad att jag inte längre är ute och delar post. Och tänker på mina gamla kollegor (J hade "tur" och blev sjuk så han ligger hemma iallafall) och min make och hans nya kollegor som måste ge sig ut i det här. Det är så vidrigt att vara brevbärare sådana här dagar när det vräker ner och de inte hinner med att ploga. En dag för några år sedan minns jag att det var så mycket snö att det inte gick att cykla så jag fick gå runt ett helt område med en vagn. Jag grät för att det var så kallt och vått och vidrigt jobbigt. När A var klar med sin runda kom han och hjälpte mig iallafall. Annars  hade jag aldrig kommit in den dagen.

Vip kund hos 3

Tydligen så blir endast ca 10 000 om året VIP kunder hos 3 Jag undrar hur många kunder de har? För det enda han kunde motivera det med var att jag betalat mina räkningar i tid och så. Men jag tackar och tar emot. De ville ge mig ett mobilt bredbands modem, men han erkände att det lät som om jag inte hade någon användning för det (man band upp sig på att betala 199 :- i månaden för det, vilket säkert är bra om man nånsin lämnar lägenheten med sin laptop). Istället ger de mig en ny telefon. En Walkman mobil med radio och sjukt mycket bättre ljud än den jag har nu tydligen. Jag ÄLSKAR min mobil. Den är så vacker. Men varför inte ha 2? Jag är mobiltelefon tokig och tills jag ska köpa min iphone så kan jag ju ha 2 andra och byta mellan. Som i Gossip girl så man kan matcha med sin outfit. ;)

image431
Enligt Sony Ericssons hemsida så är det inga jätteskillnader mellan telefonerna. Älskar deras funktion där man kan välja ut upp till 3 telefoner och jämföra med varandra, grymt bra.

Det enda som förbryllar mig är att säljaren (som var den trevligaste säljare jag någonsin pratat med, jag skojar inte när jag säger att vi pratade i drygt 20 minuter) sa att det var en väldigt liten telefon. Min make har en sånhär och den är inte alls speciellt liten. Finns det olika 660? Fast den hette W660... Jaja, det märker jag när den kommer.

Love me less, but love me a long time

Äntligen fick jag igår se Les chansons d'amour/Love Songs igen. Lika bra som de 2 första gångerna. Den har en magisk inverkan på mig. Jag blir helt frälst och vill sprida den till alla jag känner. :D

image430
Bild från Filmfestivalen i Cannes


Jericho nedlagd... igen

Inte helt oväntat så har Jericho lagts ner igen. Tisdagens avsnitt blir det sista. Det är sorgligt, men andra säsongen har varit sämre än första. Och eftersom den första hade så svårt att få tittare så är det inte konstigt att den får läggas ner. Men det är trist... väldigt trist.

image429
We'll miss you guys!

Buffy reunion

det har varit Buffyreunion i Los Angeles. Videos finns här för de som vill se. Och naturligtvis finns det att se och läsa på min favorit Kristins sida också.

image425

Amber ser helt fantastisk ut! Även Michelle strålar. James Masters ser väldigt sliten ut. Och vad har han för frisyr? SMG och Seth är riktigt söta.

Fotouppdatering

Ska försöka uppdatera er lite om de senaste dagarna. Usch vad jobbigt det är när man måste skriva ikapp...


Sång i Kållereds kyrka på skärtorsdagen, jag och K. Gick riktigt bra och några solodelar blev det också. :)

Vinterlek på långfredag. Snögubbe, snöbollskrig och pulkaåkning


Utelek på påskafton. Vi skulle gå till Kungsmässan, men utan vagn tog det för lång tid. Så vi stannade på en av alla lekplatserna på vägen istället. Snö är Majas favoritsnacks. ;)

Kamera experiment. Min telefon har en jätteskojig kamera insåg jag igår.

Påskafton hos A's pappa. Helt fantastiskt roligt! Med mycket godis! och öl!

På väg till kyrkan idag för ytterligare sång, denna gång med hela kören.

Efter sången gick jag till mammas grav. Så sällan jag är där nu när vi inte bor i Kållered längre. Men hon fattas mig. Jag saknar henne varje dag.

På väg till farmor.

datortrubbel

min dator har inte gått att starta å ett drygt dygn så därför har jag inte kunnat vara på nätet. Men nu är den äntligen igång. *lycka* Vi ska åka ut och lämna Maja hos hennes farmor eftersom vi ska på bio ikväll (lääääängesen) med A's kompis M. Men jag ska försöka blogga och kommentera era under dagen.

Kram på er!

Fantastiskt roligt

Kolla in den här bloggen. Massa retusheringsmissar som är befriande och extra roliga med de intelligenta kommentarerna.



Ett exempel. De har gjort hennes hår vått, men glömt ändra spegelbilden. Hahahaha.

[michelle_branch_2.jpg]
hihihi

sanning

"Christophe Honoré's films aren't  just films you like - you develop weird little crushes on them."
Mark Olsen

En "weird little crush" beskriver verkligen vad jag känner för filmen. Har flera av hans andra filmer hemma som jag ska se när tillfälle ges.

Vill ha...

Hittade den här på franska amazon. Riktigt fin tycker jag. Men det vore bättre om den fanns på amerikanska nu när dollarn är så låg...

image398

Ytterligare 2 favoritscener ifrån Les chansons d'amour

Äntligen har någon lagt upp 2 av mina favoritscener. (ja jag älskar nästan varenda scen, speciellt dem med Louis Garrel och Grégoire Leprince-Ringuet, magi!)



OBS sista scenen i filmen. Bör inte ses om man tänker se filmen, vilket alla borde göra. Så egentligen endast Maja får titta på detta klipp. ;)
 

livsavgörande beslut

Jag vet verkligen inte vad jag vill just nu. En del av mig, en jättestor del vill verkligen läsa den där utbildningen jag har hittat till hösten. En annan del av mig vill verkligen skaffa syskon till Maja. Och jag kan inte bestämma vad som känns mer rätt.
Jag har "alltid" tänkt att det är lagom med 3-4 år mellan barnen och det skulle bli perfekt "nu" (det dröjer ju några månader såklart eftersom jag inte är gravid än...). Pluggar jag kommer Maja vara 5, kanske t.o.m. 6...
Får vi barn "nu" så kommer jag få en bra föräldrapenning grundad på min nuvarande lön, får vi barn efter att jag har pluggat får jag minimibelopp.
Men samtidigt, om vi får barn "nu" så kan vi inte resa till Japan nästa vår (det går ju att skjuta på såklart, men då har man 2 barn att ta hänsyn till), och jag får vänta ytterligare på att få blir det jag äntligen insett att jag vill bli.
Frågan är också om vi vill bli 2 barns föräldrar just nu. Om vi är redo för en till. För hur fantastiskt det än är med Maja (hon är ju det bästa som har hänt mig) så är det ju jobbigt också. Att skaffa barnvakt blir t.ex. plötsligt mer komplicerat för att det är 2 som ska passas och inte bara en (nu står ju folk i kö för att få passa henne). Samtidigt som de nog leker med varandra bra när bebisen blir lite större.
Men jag som har svårt att få ihop tiden med jobb, familj, kör, vänner, stundande bröllop (inte mitt alltså utan bästa M's) och träning... hur ska tiden räcka till för 2 barn?
Men jag känner verkligen längtan efter ett barn till. Jag har inte gjort det tidigare. Det har varit fullt tillräckligt med den lilla vi har. Men så i höstas började tankarna och längtan. GAH, dessa beslut. Ibland önskar jag att någon annan fattade sådana beslut åt mig, men det vill man ju såklart inte egentligen.

image397
Maja nyfödd på BB juni 2005

Igår & idag

image395
image396

Egentid

Idag jobbar A över och Maja blev hämtad av sin farmor på förskolan. Så sedan jag kom hem strax innan 6 har jag haft massa tid helt själv i lägenheten. Det händer nästan aldrig. så jag har badat och läst magasin och bara haft det skönt. Men nu är det dags att börja med middagen lagom till Maja och A kommer hem till mig. Man längtar ju ändå efter dem. ♥

image394
Apropå kärlek, världens bästa vän och jag.

Boendejakten fortsätter

Får väl uppdatera er lite på hur det går i jakten på ett nytt boende.

Vi har faktiskt nästan köpt ett hus. Men vi hoppade av när priset gått upp drygt 250 000 SEK. Då började det blir alldeles för dyrt för vad man fick. Så det fick bli någon annan som får bo i det fina huset i Onsala. Det känns faktiskt rätt och inte alltför trist.

Men vi vill fortfarande flytta. Så på onsdag ska vi titta på en lägenhet. Det är en 3'a som faktiskt är lite mindre än vad vi har idag, men det innebär bara att vardagsrummet är mindre och så har de en stor klädkammare istället. Mycket bättre. Min plan nu, innan jag har sett den mer än på bilder är att ha vår säng där inne. Man ska ändå inte göra annat än sova i sitt sovrum och så har vi då ett stort rum över för datorer, massagebänk, smyckeshörna och allt annat man kan tänkas vilja ha plats för. I mitt huvud blir det toppenbra. Vi får väl se hur det går rent praktiskt. Publicerar inga bilder förrän vi har sett den.

I övrigt hittade jag ett riktigt fint radhus på hemnet idag, men det var egentligen kanske lite för dyrt. Men OJ vad fint och ett riktigt bra läge. Inte långt ifrån den där fantastiska lägenheten jag skrivit om tidigare.

Shoppingen

på laRedoute, eller resultatet av den fick jag hem i förrförra veckan. Strax efter jag skrivit det andra inlägget. Klänningen var inte riktigt fin IRL som på bilden, men fortfarande fin och fantastiskt skön. Har bara haft den som en tunika över ett par jeans eller barbent hemma, men med ett par leggings till tror jag den blir riktigt fin.

Köpte även ett par jeans som jag först tänkte skicka tillbaka de de var strechiga och jag är inte mycket för strechjeans, men sedan provade jag dem igen och de sitter fint och jag gillar färgen och modellen så jag behåller dem ändå. Fast det blir nog till att köpa ett par på H&M nu under rabattveckan, H&M har förutom Cheap Monday mina favoritjeans. Saknar fortfarande mina gråa stuprörs CM som jag köpte i Sthlm för några år sedan. Slet ut dem fullständigt så det var bara att kasta. Har ett par svarta som jag verkligen gillar också, men man kan ju inte ha dem varje dag... Vill ha ett par våriga ljusa utsvängda. Typ som de här (och priset är ju sjukt bra);

image391

Eller de här, fast gärna lite ljusare

image392


Kipper

Kipper måste vara ett av världen bästa barnprogram för barn i 2-3 årsåldern. Maja fullkomligt älskar det och det är fint, lugnt, pedagogiskt och väldigt charmigt. Går att köpa på DVD eller ses på SVT's FANTASTISKA kanal Barnkanalen.

image390


Snö...?!

Hur i hela friden går det till? Igår var det en helt fantastisk vårdag och det var nästan för varmt att ha jackan på sig på promenaden i den strålande solen. Imorse vaknade jag av att A säger: "Älskling... det SNÖAR". Först trodde jag att han skojade. Sedan mindes jag att min pappas fru sagt igår att det skulle snöa idag. Igår trodde vi ju inte på det, men när nu A sa det så fick jag ju inse att det var sant. "Men det är inte så mycket, bara lite vitt." fortsätter han, ger mig en kyss och sticker iväg till jobbet. När jag vaknar nästa gång av att min dotter ropar och klockan ringer samtidigt (så borde det vara varje dag) så tittar vi ut och det är helt vitt. Maja blir ju naturligtvis överlycklig. "Snö, jaaa mamma vi åker pulka!" Hur hon ens vet vad en pulka är undrar jag då det ju inte varit någon snö den här vintern och hon kan knappast minnas den förra särskilt väl, men Pippi Långstrump, Barbie eller kanske Kipper har säkert åkt pulka någon gång.

Jag vet att jag har önskat snö tidigare här på bloggen men det var ju längesen. Nu i mitten av mars vill jag ha VÅR! Stackars alla vackra vårblommor som blir övertäckta av kall, våt snö.

image389
Framgooglad bild, har inte hunnit ta några bilder idag.

Tillbaka i verkligheten

Så var man då tillbaka på jobbet efter mer än en veckas frånvaro. Det är skönt, men samtidigt jobbigt då det är sjukt mycket att göra. Det är så mycket som läggs åt sidan när jag är borta, saker som jag kan göra när jag kommer tillbaka verkar det tyckas. Det enda som görs är det mest akuta så idag är det vansinnigt hektiskt. Så hur hinner jag då sitta här och blogga undrar ni? Jo jag har en väldigt sen lunchrast, slängde i mig en banan och en apelsin tidigare idag och nu sitter jag och äter/dricker en kopp soppa samtidigt som jag surfar lite. Jag trodde jag skulle fixa att jobba hela dagen, men nu behövde hjärnan en paus. 2 timmar kvar innan hemgång...

image388

Ingen överraskning

Tråkigt att skicka henne igen. BWO hade varit så mycket roligare. Men Perelli kan säkert lyckas i Europa.

Digital tv suger

Vårt digital tv är helt värdelöst! Någon gång i minuten står det "Svag eller dålig signal". Dessutom måste man dra ut sladden för att ljudet försvunnit ibland. Bilden är ju förvisso lite bättre, men jag vill ändå ha tillbaka det analoga. Vi har dessutom fått hälften så många kanaler också. SKRÄP!

Nej inte Perelli

Ring och rösta på BWO nu!

Melodifestivalen - finalen

Så är det då äntligen finaldags. Tycker nog att man borde gå tillbaka till att bara ha ett program, det hinner bli lite tröttsamt med alla dessa veckor. Men det är ju lite skojig underhållning på lördagkvällarna också så jag känner mig lite delad. Men det blir ju inte lika "stort" som det kändes när det bara var en kväll om året, eller 2 om man räknar den Europeiska. Nu är det ju 2 sådana också... eller är det 3?

Mina favoriter idag är

BWO, en klockren låt, bra framförande och Martin är så vansinnigt charmig och snygg på scen. Men han kunde ju lika gärna varit soloartist i detta numret, man märker ju knappt bard och hon tjejen.

Linda Bengtzing, energikick till låt och Linda är söt som socker. Att det dessutom är fantastiska Johan Fransson som varit med och skrivit texten gör ju att jag alltid är partisk. (jag är ju en av få i världen som vågar erkänna att Las Vegas är bra trots att det gick så dåligt i Europa. Man undrar vilka som röstade fram den eftersom alla plötsligt skyr den som pesten.) Stor kram till Johan om du mot förmodan läser detta.

Sanna Nielsen, makalöst fin låt och Sannas sagolika röst är en stark kombination.

I övrigt så gillar jag Amy Diamond för att man ser hur hon älskar att stå där och hon är proffsig och har en charmig låt.

Sibel, Nordman och Charlotte Nilsson är rätt tråkiga. Jag tycker Charlotte har en hel okej låt, men jag gillar inte hennes röst och inte hur hon ser ut. Rongedal tycker jag också har en okej låt men framförandet är lite för svagt.

Sjögren och Frida är dåligt.

Tyvärr tror jag att Charlotte har stor chans att vinna. Men jag tror BWO skulle klara sig bäst där nere, eller kanske Sanna Nielsen med sin fantastiska röst och fina ballad.

Vad tror ni?








Ser naturligtvis fram emot vad Björn Gustafsson ska hitta på idag. Hans låt till Carina Berg är det roligaste på länge.



Och Kristian Luuk är riktigt bra som programledare. Han får gärna komma tillbaka nästa år igen.



Desktop tower defense
, jag säger ju det, det är sjukt kul!

Maginfluensa

Har både jag och Maja åkt på. För jävligt. Därför jag inte bloggat eller kommenterat era bloggar på hela veckan. Maja har tittat på barnkanalen och film och jag har kollat på OTH och Veronica Mars. Inte orkat något mer. USCH. Vill bara glömma hela den här veckan. Men förhoppningsvis är jag fit for fight efter helgen igen.

Åh vad jag önskar att istället för att sitta/ligga i sängen med jämna toapauser kunde få göra mig iordning och sedan åka till Anna och dricka vin och ha tjejsnack. Får bli en annan kväll vännen!

Ha det bra allihop och tack för att ni troget tittar in här. Jag ska uppdatera lite roligare snart, jag lovar.

image387

Laredoute paketet

borde vara på gång snart tycker jag. Det var ju längesedan jag beställde nu. Ser fram emot allt jag beställde, men allra mest den här.

image386

kaotisk söndagskväll

Usch igår var en riktigt jobbig kväll/natt. Maja började kräkas och gjorde så både i sin egen säng och i våran. Stackars liten. :( Och som om det inte räckte att min lilla mådde så dåligt, min dator lade av också. Nu i morse startade den iallafall.

Men det blir VAB idag igen. Andreas har ju inte jobbat så många veckor på sitt nya jobb så vi var väl ganska eniga att det är bättre att jag är hemma. Han har ju dessutom tagit alla VAb tillfällen sedan i somras.

Igår var vi och tittade på huset i Onsala och vi gillade det verkligen. Är jättesugna på att vara med och buda. Men det var jättemycket folk så även om utgångsbudet var helt okej, så är nog risken stor att det springer iväg. Ska prata med både mäklaren och banken idag iallafall.

Majas nya favoritfilm är Alice i Underlandet. Den är verkligen tokigt konstig.

image385
"Ett jätte vardagsdags grattis till dig... till dig"

dags för fest

nu ska vi snart åka. Tyvärr får A stanna hemma med Maja men de skjutsar in mig iallafall.



Ha en fantastisk kväll!

Anna: hoppas vi ses. :)

Fika

med A, Maja och J. J är den enda jag verkligen saknar ifrån brevbärartiden. Förutom A, men hon är ju en av mina bästa vänner så vi ses ändå. Med J blir det mest msn, men idag fick vi iallafall gjort fikan vi pratat om jättelänge. Riktigt trevlig, men lite kort. Blev mest jobbsnack. Får väl bjuda hem honom någon dag. :)

image381

Angel säsong 5, äntligen till Sverige

Nu ska tv6 äntligen visa femte, och bästa, säsongen av Angel. Jag vet inte ens när de visade säsong 4 men det var längesen. Jag vet inte varför det har tagit så lång tid, men det som är synd är att de ska börja visa den 15.10 på en torsdag! Vad är det för galen tid?

image380'
Wes, Gunn, Angel och Fred tar över Wolfram and Hart. Den här säsongen är sprängfylld med helt fantastiska avsnitt!

VAB

Idag är jag hemma för vård av sjukt barn. Maja har blivit förkyld. Hon verkar inte må så jättedåligt men hon snörvlar och lät inte alls festlig imorse så det blev till att stanna hemma. Så nu tittar hon på Barnkanalen (bästa kanalen!!) och jag sitter här bredvid och bloggar och har jobbmailen uppe så jag kan hjälpa till och vidarebefodra mail och svara på de jag kan osv.

Snart ska jag gå och ta ut tvätten och göra iordning i köket.

tv-serie himlen

Där befinner jag mig just nu. Fick paketet ifrån Bell idag och jäklar vad underbart det är!

image379

miniatyrgris

image378

Vanligtvis är jag inte mycket för grisar, men min je vad toppensöta de här är. Fast att avla fram "pocket size pets" vet jag inte riktigt om jag stödjer.

Fler bilder och info här.

Sarah Silverman f*cking Matt Damon, Jimmy Kimmel f*cking Ben Affleck

Tokigt roliga!



 

Boende frågan förblir olöst

Det blir inget med någon av lägenheterna jag bloggat om tidigare. Kungsbacka tittade vi inte ens på för den var helt enkelt för dyr och ganska opratisk med en 3 åring (som nog inom inte alltför många år får syskon). Onsala var toppenfin, kanske dock i minsta laget och hutlöst dyr. 1 995 000 för en 3'a på 79 km2. Tokigt värre!

Så nu har jag spanat in mig på ett hus i Onsala till samma pris. Det känns ju lite rimligare. Det är visning till helgen som jag ska dra med A på så får vi se vad som händer.

Jag får väl fortsätta och visa er lite bilder nu när ni har vant er vid det. ;)


image370

image376

Tupperware

Igår hade jag Tupperware party hemma och det var supertrevligt. Dessutom är det ju grymt att vara värdinna. Jag får 5 gratisgrejer. En ny vispgrejsimojs för att jag var värdinna, en liten plastburk som alla gästerna får, en microkanna för att vi handlade för x antal kr och 2 andra burkar för att vi handlade för x antal kr plus att en av mina kompisar bokade ett party. Toppenbra. Köpte lite grejer också.



Där har ni en sådan burk alla fick (fast en mindre 2,3 dl) och den där vispen som ska vara helt fantastisk, säger de som vet. ;)

Imorgon kväll

Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska göra imorgon kväll. Antingen är jag hemma med A och Maja och bara har en lugn mysfredag hemma. Eller så träffar jag lite BF människor och har mys hos/med dem. Jag känner mig jättedelad. Hade jag inte haft planer på lördagkväll också så hade jag utan tvekan valt BF'arna. Men nu kommer jag ju inte vara med Maja på lördag så då kanske jag borde vara det imorgon. Eller borde och borde... jag kanske vill det mer. Jag vet inte. Vad jag vet är att det är just något lugnt och mysigt jag är sugen på. frågan är om det ska vara med familjen eller nya vänner?!

image364
Klockren.

One Tree hill

Är i mitten av säsong 2 i min omtitt och jag måste säga att det är faktiskt riktigt bra. Jag tror jag ska sluta uttala mig negativt om serien hädanefter för de kommer visst tillbaka och biter mig. Men det är trevligt att ha något som engagerar en så. Det har blivit riktigt livliga trådar på tv-land och det är ju kul. ;)

image363

Och The CW verkar vilja vara snälla nu efter nedläggningen av Veronica Mars förra året och har lovat nya säsonger åt både just One Tree Hill och Gossip girl. (Även Supernatural, Smallville, Top Model och Everybody hates Chris för de som kan vara intresserade av dem). Bägge serierna kommer även få några avsnitt till på den här säsongen trots strejken. Så det är kul. I april kommer dem och även Bones! Annars är det nog hösten som gäller för resten av mina favoritserier. Men det gör ingenting. Jag har så mycket att se ikapp.

(Skrev det här inlägget igår, men råkade trycka bort fönstret. Såg idag att det hade sparats.)


Lusten att blogga

har inte varit så stor de senaste dagarna. Så jag ber om ursäkt att jag har varit dålig på det, och att svara på era kommentarer. Haft lite mindre tid och suttit mer på tv-land och Buffyforum än på bloggen. Men don't worry. Idag känner jag att lusten kommit tillbaka lite så snart sitter jag här och spammar er med inlägg och kommentarer.

image362

Byte av bostad

Onsalahuset har redan gått upp 100 000 SEK. Första personen som budade över utgångsbudet höjde med 100 000. My God. Ja det kommer nog inte bli någon Onsala flytt för oss än. Inte dit iallafall. Det känns trist, men samtidigt så hoppas jag att det dyker upp något ännu bättre. Nyrenoverat, kanske 1 rum till, och billigt. (yea right). Kvinnan från Bjurfors ska ringa igen imorgon så jag och A kan prata igenom det igen ikväll. Men han tyckte ju redan att utgångspriset var alldeles för mycket, så han blir nog ännu mer tveksam. Men vi pratade mycket om det igår och vi var ganska eniga om att vi gärna flyttar. Vi trivs inte sådär jättebra där vi bor nu, och för mig är det jätteviktigt att jag trivs hemma. Så det gäller att scanna hemnet så ofta man bara kan. Och känner ni någon som ska sälja ett lockande objekt i Kungsbacka eller Onsala så hojta till.


Musiken är mitt liv

Inlägget ifrån igår är putsväck. Sorgligt men sant. Så jag ska försöka skriva det igen. Även om jag avskyr det eftersom det känns som om man upprepar sig. Men det var ju bara jag som fick läsa det igår...

Musiken är en jättestor del av mitt liv som liksom har blivit lite undanträngd det senaste året. Tv-serier har knôtt sig in och tagit en allt större plats. Men igår när jag sett ett OTH så blev jag så sugen, så jag dammade av gitarren, stämde den (och jag måste tro att Maja har varit och skruvat för jag vägrar acceptera att det var så längesedan jag spelade som den försökte få det att låta.) och satt och spelade och sjöng i 1½ timme. Det var jättehärligt. Fast OJ vad jag saknar pianospelandet. När vi flyttar någonstans där vi inte bor på högsta våningen utan hiss så ska vi få ett piano av A's faster. Åh vad jag ska spela då!

Satt igår och försökte hitta den där perfekta låten för min bäste väns bröllop. Hittade några som nog kan bli bra, men inte den där perfekta. Men det kommer jag nog inte att göra. Så det är nog bara att välja en av de som känns bra och börja öva. Hade ju tänkt kompa mig själv och eftersom jag spelar så sällan nuförtiden så krävs det lite övning.

Can't buy me love

Mogan efterfrågade bilder på Patrick ifrån denna filmen. Hon hade inte kopplat ihop att det var självaste McDreamy som spelade nörd i denna underbara film. Så här Maja kommer lite bilder. :)

image358
image359
image360
image361

Jag fullkomligt älskar den här filmen! Har sett den hur många gånger som helst.

försvunnet inlägg

skrev precis ett inlägg som försvann. Hatar när det blir så. Dock mitt eget fel eftersom jag inte tänkte på att jag varit inne så länge att jag blivit utloggad. Hoppas det har sparats någonstans och dyker up snart.

Brandkårsdrömmar

image354
image356
image357
Tog miljoners bilder, men har inte kollat om det är okej att publicera dem på bloggen.

Så idag var vi hos Majas farfar som arbetare som brandman, Småttingarna älskade det, och jag är barnsligt förtjust i att provsitta i brandbilarna och att åka upp på stegen. Maja var helt orädd trots att vi var måånga meter upp i luften.

Visst är rockarna och hjälmarna vansinnigt coola på den andra bilden? Vet inte riktigt från när de är, men de är gamla. Och kanske inte helt praktiska, men riktigt snygga. :)

Vad är det värt?

Idag var vi och tittade på Onsalalägenheten. För mig känns det helrätt. Den är lagom stor, den är nyrenoverad och fräsch, den har en stor tomt och 2 altaner, den har en stor lekplats bara några meter bort, delägarskap i tennisbana, nära till skog och motionsslingor och så ligger den ju i Onsala. Men den är dyr. Och det är väl det enda A har emot den också. Det är mycket pengar för lite hus. Men frågan är om vi vill sitta på ett stort hur nu ändå? Är det inte bättre att börja med ett litet parhus, för att först om några år satsa på en större villa? Hmm.. jag vet inte, det kanske är tokigt att lägga så mycket pengar?

diffusa sjukdomar

Tänk vad mycket konstiga sjukdomar det finns som man inte känner till förrän någon råkar ut för dem. Har en kompis som har, enligt mig, väldigt diffusa sjukdomar. Inget man känner till och svåra att få grepp om. Idag hittade jag dock en kille med en blogg som handlade om just den här sjukdomen. Med en länk där sjukdomen förklarades och det kändes jätteskönt att läsa. Det var som att jag förstod en del av min kompis som jag inte har gjort tidigare. Lyckligvis var hon på msn nu också så vi fick pratat lite om det.

Jag har svårt för att riktigt förstå sjukdomar som är diffusa, som är svåra att diagnostisera och som sitter i huvudet. Hur vet man att det är en sjukdom och inte bara att man är deprimerad? Jag vill förstå. Jag vill inte framstå som en okänslig idiot, men jag behöver konkreta bevis för att kunna ta det 100%igt på allvar. Idag kändes det som att jag fick det och det känns verkligen bra. Just när det gäller J och hennes sjukdomar då. Det är fortfarande mycket annat jag har svårt att förstå.

RSS 2.0