Byta jobb?

På allvar funderar jag på att bli brevbärare igen i några månader innan jag ska börja plugga. (om jag kommer in) Idag har varit en ruskigt jobbig dag på jobbet och jag undrar om det är värt det. Är det värt att betala 1000:- i busskort och förlora 1½ timme om dagen i pendlingstid? Är det värt att stå och skämmas när chauförrerna kommer och vi inte har något vettigt sätt att lossa pallarna? Visserligen är livet som brevbärare pest och pina ibland. Men på våren och sommaren kan det också vara ett underbart jobb. Kommer jag helst vara ute en stor del av arbetsdagen och cykla och gå hem i god tid eftersom det ofta är lite att göra, eller sitta inne på kontor och inte ha något att göra, men ändå måste sitta till 5?

Jag är så otroligt tacksam för att jag fick chansen, för att jag fick det här jobbet för det har lärt mig otroligt mycket och utvecklat mig. Men jag har snart gjort det ett år, och det kanske räcker?


Tv-serie mani

Jag ska köpa 10 tv-serie boxar av en tjej på tv-land för ruskigt bra pris. Dessutom betalar hon frakten.

4 säsonger 21 jump street för 400:-
1'a säsongen av Bones för 100:-
3 säsonger OTH för 400 :-
2 säsonger Veronica Mars för 300:-

Kommer bli så UNDERBART!

image353
Johnny Depp är så vansinnigt snygg! Dessutom är serien fantastisk. Ett avsnitt har jag sett miljarder gånger för jag har det inspelat på VHS. När Johnny är under cover på ett ungdomsfängelse. Så jävla starkt.

Lost 4.05 (spoilerfritt förutom vem avsnittet fokuserar på.)

Wow. Vilket avsnitt. Jag tycker alla avsnitten i nya säsongen har varit bra (även om piloten var lite i svagaste laget, men det beror nog på hur otroligt bra säsongsavslutningen i tredje säsongen var, och det jättelånga uppehållet) men det här var favoriten hittils för mig. Desmond är en karaktär jag verkligen tycker om och allt var otroligt snyggt och engagerande och ruskigt bra. Mera sånt! Jag tycker det är jätteskönt att det är bestämt exakt hur många avsnitt serien ska vara. Då vet de vad de ska göra med varje avsnitt för att få det precis som de vill. Underbart!

image352
Ful är han inte heller direkt... ;)

Vårkänslor

Idag var det vår när jag gick till jobbet.

Jag kom inte i säng förrän vid halv 1 (damn you OTH säsong 1. Beroendeframkallade påhitt) och trodde jag skulle vara dödligt trött. Men när jag öppnade ögonen och såg hur ljust det var så nästan skuttade jag (okej.. det var överdrivet entusiastiskt, men det kändes nästan så) jag ur sängen. Det var soligt, blå himmel och varmt. Och det liksom luktade vår. Helt fantastiskt underbart!

image351

finne

Undrar om de som ser det här inlägget tror att det ska handla om människor eller hudproblem. Tyvärr är det det senare. har fått en helt enorm på vänster kind. (varför skrev jag höger förut?!) Den gör så att hela kinden värker. Och den går inte att klämma. Och den är röd och ful. USCH! Förvisso hade jag väldigt lite finnar som tonåring, men måste de komma nu? Och sådana här monster.

image350
Rätt lik min faktiskt. Fast min är mycket rödare såklart. Och jag ser inte alls sådär glad ut.


Les chansons d'amour

image349

"An unforgettable celebration of love, loss and new beginnings, 'Les Chansons d'Amour' is a joyful homage to the French New Wave and Jacques Demy's classic 'The Umbrellas of Cherbourg'.
Louis Garrel plays Ismael, a young man at the centre of a ménage-a-trois with his long-time girlfriend Julie (Ludivine Sagnier) and his work colleague Alice (Clotilde Hesme). But Ismael is feeling restless and Julie confides in her sister (Chiara Mastroianni) that she is unhappy with the situation; shortly after, fate intervenes and profoundly changes the destinies of all concerned.
Beautifully photographed on the streets of Paris and featuring songs by acclaimed musician Alex Beaupain brilliantly sung by the cast. Christophe Honoré's beguiling film is a vibrant tale of longing and romance. "

Vem blir inte tokigt sugen på att se den? Hittade den på amazon.co.uk idag. Men den släpps inte förrän 14 april. GAH! Skulle någon människa veta var den finns på någon torrentsite så hojta till. jag ska köpa den oavsett när den kommer ut, men då har jag något att se under tiden. Youtube har ju bara några få scener.

fynda på amazon.com

Det är så vansinnigt billigt med tv-serier på amazon.com just nu. Förutom att de har låga priser så är ju dollarn löjligt låg och de resulterar i succé för oss tv-galna svenskar som kan se region 1.

Här ska shoppas. :D

Björn är min idol



Hur kan man vara så fantastiskt rolig?

Jag missade tyvärr deltävlingen i lördags, men nu fick jag iallafall se det här. Och jag kan tänka mig att det var bästa låten i programmet... eller?

simultankapacitet och goda medmänniskor

Sitter i ett jätteviktigt samtal med chefen och försöker lösa en kris på jobbet. Plötsligt öppnas dörren och en av tjejerna som jobbar ute i produktionen säger i panik "Det sprutar vatten ifrån elementet!" Att släcka 2 bränder samtidigt är inte lätt. Att samtidigt som man pratar med chefen och med tryckerier ska leta upp nummer till fastighetsskötare, eller åtminstone någon som kan hjälpa till att leta. Har världens toppenmänniska på jobbet som direkt hoppade in och hjälpte till att leta nummer och att ringa. Ena krisen löstes och chefen gav mig cred. Elementet sprutat fortfarande vatten, men hjälp är på väg. Så nu är det lugnet efter stormen. Är fortfarande full av adrenalin och rastlös som tusan.

oh how i want to move

Så idag när jag browsade hemnet som vanligt så hittade jag ett nytt objekt. Denna gången i Onsala. Det är så mycket för och nackdelar på en gång. Vi vill bo i Onsala. Frågan är om vi vill det nu, eller senare... Onsala är en plats på jorden där jag känner mig fullständigt trygg. Vare sig jag är hos pappa, hos A's pappa eller står på stranden så känns allting rätt när man är där ute. Ända sedan jag var liten har jag velat bo där, och när jag träffade A och hans ställe på jorden var samma som mitt så kändes det väldigt skönt. Vi har tjafsat om huruvida vi ska bo I göteborg eller i Kungsbacka, men vi har aldrig haft tvivel om att vi ska bo i Onsala när den tiden kommer.

Här kommer lite bilder så får ni hjälpa mig att jämföra.

 vs
 vs
 vs
 vs

De är ungefär lika stora.
Fördelarna med lägenheten i Kungsbacka är just att det är nära till tåget och närmre till Majas förskola och A's jobb. Den är helt nyrenoverad, med ett kök som ser ut som om jag valt det själv och med 2 våningar.
Fördelen med den i Onsala är att det är Onsala, det är nära till havet och nära till familj. Den har tomt, altan och en stor lekplats i närheten. Även den är nyrenoverad. Inte lekplatsen alltså, utan lägenheten.

Den i Onsala är dyrare, men har ingen månadsavgift. Så så länge räntorna inte stiger massa procent (vilket ingen tror i dagsläget) så blir den ganska mycket billigare än den i kungsbacka. Oavsett vilken så är jag verkligen sugen på att flytta. Bägge 2 har så mycket fördelar gentemot där vi bor nu. Förvisso har vi vansinnigt nära till Majas förskola och vi bor billigt. Men det är det enda den har att komma med i en jämförelse.

Så vad tycker ni?

Wii nyheter

Hittat lite härliga Wiinyheter idag.

11'e april kommer Mario Kart! Jippie! trots att det medföljer en ratt ska spelet inte bli dyrare än andra Wiispel.





25'e april släpps WiiFit. Kommer inhandlas direkt.





Dessutom hittade jag info från i slutet av januari att det är bekräftat att rockband kommer till Wii, men inget datum är satt.

Kanske skulle man köpa Guitar hero 3 till den lilla rackarn. synd att inte singstar finns. Boogie är kul, men sångdelen är långt ifrån singstar klass.

Tips! Tv-serier värda att inhandla på box

Fick en fråga av min vän K. "Apropå Gossip Girl, har inte sett nåt avsnitt än, men finns den som DVD-box?? Du som är expert, har du några tips på riktigt bra serier värt att inhandla i boxform??"

Klart att jag har. :) Eftersom jag ändå var sugen på att blogga lite så passar jag på att göra ett inlägg istället för att svara i kommentarerna.

På fråga nummer 1, Nej. Gossip girl finns inte som box än. Det har bara visats 13 avsnitt och det kommer ytterligare 5 denna säsongen. Först därefter kan det komma en box, alltså kanske till hösten i USA?! (har ingen aning om hur lång tid det brukar ta.

Tips på bra serier i box-form.

Tipset över alla andra är Veronica Mars. Alla 3 säsonger finns på DVD, dock region 1. Billigast är att köpa via någon nätsajt för vanligtvis är import väldigt dyrt när man köper i butik. Det är utan tvekan den tv-serie jag rekommenderar mest om man inte har sett den.  Den har, enligt mig, allt man kan önska sig; high school känslan, mysterier, kärlekshistorier, fantastiska skådespelare och underbar, intelligent dialog.

I övrigt så beror det mycket på vad man är ute efter.

Lost är ett bra alternativ om man gillar; att ha 100 frågor och inga svar, att se ett gäng karaktärer ihopfösta på en ö och se vad som händer, att man under 4 år i verkligheten egentligen bara har kommit några månader i serien, en riktigt smart och engagerande tv-serie med duktiga skådisar ,

Friends/Vänner är enligt mig ett måste. Det är få tv-serier som är roliga trots att man sett avsnitten 5 gånger. Det är ju inget nytt, men det är ett måste i tv-serie hyllan där hemma.

Buffy inget nytt under solen där heller, men en tv-serie man, om man ger den en chans, inte kommer att kunna släppa. Den kryper in i hjärtat och bygger bo och vägrar att ge sig av. Den är charmig, intelligent och några av de absolut bästa scenerna jag någonsin sett på tv finns i den här serien. (kanske några av de sämsta också förvisso...) I början går kvalitén som en berg och dal bana. Men ger man den en chans så växer den till något större, något större än man någonsin kunnat tro.

Twin Peaks en klassiker som är vacker, skrämmande och underbart bra!

The OC - första säsongen är sagolikt bra. Jag tycker att den tappade mycket de resterande 3 säsongerna, även om den fortsatte att vara helt okej. Men första säsongen bör man ha.

Beverly Hills 90210 - What can I say? Jag var 10 år när jag började titta, jag var 20 när serien var slut. De är som en extrafamilj. Första 3 säsongerna är riktigt bra. Resterande 7 är något svajiga, vissa bra andra mindre bra. Men jag älskade den från början till slut. De första 3 säsongerna är också de som än så länge har släppts på DVD.

Bones - Gillar man procedurals så rekommenderar jag verkligen den här lilla pärlan. En helt underbar cast skapar en rolig och spännande serie som fångar mig fullkomligt. Jag är vanligtvis inte intresserad av den här typen av serie, CSI bla bla bla får mig att somna. Men Bones är riktigt bra. Med 2 babes som David Boreanaz och TJ Thyne så blir det inte sämre heller.

Jericho - Första säsongen finns på DVD och den är helt magnifik. Karaktärerna är underbara och skådisarna överlag jättebra. Historien är spännande och engagerande och i säsongsavslutningen sitter man som på nålar.

Heroes. Första säsongen är fantastisk. Helt fantastisk!

I övrigt så tittar jag mycket på nya tv-serier som inte kommit  på DVD än. Men för er som missat tidigare inlägg om mina nya favoriter så är det som följer;

Tell me you love me
Gossip girl
Californication
Chuck
Dirty sexy money
In treatment

De skulle jag vilja ha på DVD allihop!


Söndagkväll med träning och One Tree Hill

Nyss hemkommen från träningen. Jag älskar att träna när jag väl är där. Att det ska vara så förbenat svårt att komma iväg bara... Det var iallafall jätteskönt, och nu när jag sitter här hemma nöjd med mig själv, nyduschad, i min yukata från Varberg Asia Spa och bloggar så känns livet sådär härligt. Jag tror att 2008 kommer bli ett fantastiskt år. Det har iallafall börjat otroligt bra.
Har fått flera nya vänner och lärt känna många underbara människor
Fått oväntad ekonomisk vinning
Ska, om jag kommer in, plugga till det som jag äntligen har kommit på att jag vill bli.
A har fått ett jobb som han trivs jättebra med.
Maja är... Maja. Hon blir mer underbar och fantastisk för varje dag som går.

Nu ska jag se något avsnitt av OTH innan jag lägger mig. Ja, jag är fast. Säsong 1 är mycket bättre än jag mindes den. Men serier blir ju alltid bättre när man ser dem varje avsnitt i rad, istället för här och där. Och jag måste säga att Lucas och Peyton är ju bara ment to be redan här. ;) Och Haley och Nathan såklart. (Sett de 6 första avsnitten av säsong 1 än så länge...)

xoxo (åh vad jag saknar Gossip girl)

M

Gone baby gone

Vi har precis sett Gone baby gone. Riktigt bra film.

Maja sover och jag tänkte faktiskt ge mig iväg och träna. Det är lyxigt med nyckeltid. Att kunna träna när som helst mellan 6-22 alla dagar i veckan. Och nu när jag har fått koden igen efter att ha glömt den sist så borde ju ingenting kunna stå ivägen idag.

Maja har blivit mer förkyld igen och har varit lite småhängig idag. Får väl se om hon orkar gå till förskolan imorgon. Jag har inte VAB'at sedan förra våren så det blir jag som är hemma om hon inte kan gå imorgon. Andreas är ju bara inne på sin andra vecka på jobbet och har tagit de senaste vab-tillfällena så det är väl bara rättvist. Men förhoppningsvis så mår hon bättre imorgon.

När jag kommer hem blir det nog mera OTH. Några In treatment kanske, och eventuellt lite bloggande.

Ha en trevlig söndagkväll!

Veckan i bilder


Christer på Pustervik förra lördagen

Maja badar, cyklar på sin nya rosa cykel och är på väg för att sova hos farmor

Kungsbacka en vacker kväll

Maja på shopping med mamma. Ett tag lockade bollhavet, men sedan hittade hon smyckena på Gina Tricot,

Singstarkväll med bästa vännerna. Lite Guitarhero hanns med också, men fick ge vika för ytterligare singstar. En Glitterhäst väckte oväntad glädje.

Gulligt kort på mig och A sent på fredagskvällen

Även igår kom guitar hero fram och Maja ägde naturligtvis scenen

Gårdagens shopping


Godmorgon

Eller god förmiddag kanske jag ska säga. :) Klockan är halvtolv och jag har varit vaken en timme ungefär.

Såg typ 5 minuter av OTH igår sedan sov jag. Var nog inte alls sådär pigg som jag kände mig. Däremot ska jag titta nu när jag äter frukost. Senare bär det av till Kungsmässan för lite shopping. Får se om jag kommer ihåg hur man gör, det var vansinnigt längesedan. Ikväll blir det fest hos en av mina väninnor (hihi det är ett roligt ord jag aldrig använder). Maja ska också med så det blir en lugn fest för oss. En av bästa vännerna har fest om 2 helger och då ska det bli utgång och hela baletten.

Ha en härlig dag mina vänner!

Underbar kväll

Haft en fantastisk kväll med fantastiska människor. A var slut efter första veckan på sitt nya jobb så han sover redan. Själv är jag rätt trött, men ändå pigg på någt sätt. Ska lägga mig här på soffan och titta på första säsongen av OTH. Efter att jag verkligen gillade senaste avsnittet i säsong 5 så blev jag sugen på att se allt igen. så jag ska ge första säsongen en chans, från början till slut. :)

Hoppas ni har haft det lika bra som jag! Och tack för alla tips. Ska kolla in det närmre och kommentera tillbaka imorgon eller på söndag när jag inte har lika mycket alkohol i kroppen. :)

PUSS

Klädtips

Nu när jag faktiskt får lite pengar att handla för så har jag suttit och drömt mig bort på La Redoute och H&M ett slag. Sedan slog det mig att jag kan ju fråga er om tips. Vad bör man investera i inför våren? Har ni sett några plagg som ni tycker man bör köpa om man har pengarna till det? Smaken är ju som, ja ni vet, men jag är säker på att ni har massor av idéer och jag tar gärna del av dem. Låt inspirationen flöda och tipsa mig. Det måste inte vara kläder. Anna har ju t.ex. redan tipsat om en kräm som står högt upp på listan. Kanske något fint till hemmet? Ett roligt spel? En bra bok? Det känns väldigt lyxigt att ha lite pengar att röra sig med, och även om jag inte tänker spendera allt på en gång känns det otroligt lyxigt att kunna köpa om jag vill.

Drömmar som slår in

Sitter som i chocktillstånd. Det bubblar i magen och munnen ler av lycka. Fick nyss veta att våra ekonomiska problem ett tag fram över är lösta. Vi kommer inte ha problem med räkningarna den här månaden trots att A bara får en halv lön. Jag kommer kunna köpa kläder igen för första gången sedan i somras (om man inte räknar lite julklappspengar på mellandagsrean... och det gör man inte.) Japan nästa vår är plötsligt helt möjligt. En dyrare lägenhet är inte heller omöjligt. Jag förstår faktiskt inte att det är sant. De säger att pengar inte ger lycka men just nu vet jag inte om jag tror på det. Pengar är inte allt. Pengar är långtifrån allt. Men det gör livet fantastiskt mycket roligare!

image321

Sandybell & Candy Candy nostalgi



Underbart!

 

Jag älskar dem fortfarande. Är så ledsen att så få avsnitt av Candy Candy kom till Sverige. :(

Världens bästa

Jag har världens bästa man. Inte för att jag brukar tvivla på det, men dagar som den här, när han åker från Kungsbacka för att hämta mig på jobbet i Mölndal, för att jag ska slippa gå i regnet så blir det liksom ännu tydligare.

KÄRLEK!


image320

Regnet det bara öser ner

Trött på regn. Jag vill ha sol och värme.

image319

Jag längtar hem men vill inte gå ut. En svår ekvation att få ihop.

Lindsey som Marilyn

anna hade länkat till bilderna på sin blogg och jag hade faktiskt inte sett dem förut. Jag är delad till dem. Vissa tycker jag var fina, andra var inte alls fina. Däremot blev jag förvånad över hur "äkta" de ser ut. Prickig hud, lite "hängiga" bröst och på första bilden ser hon mycket större ut än vad hon är.

Iallafall, min favorit är;
image316
Dessa 2 var också fina;
image317
image318

Sen kan man ju undra varför hon ska leka Marilyn överhuvudtaget!?

Singstar

Imorgonkväll kommer några av våra absolut bästa vänner hem till oss för att sjunga singstar. Ska bli jätteroligt! Hoppas någon av dem har införskaffat schlager varianten för jag vill sjunga Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra". Det är lite pinsamt, men jag tycker faktiskt att den är bra, och den är otroligt härlig att sjunga.

Annars blir det nog Legends som kommer gå varm. Den är favoriten hos oss allihop.

image315

Vad har hänt?

I somras när jag bloggade, och även i höstas, hade jag i snitt 7 unika besökare per dag. I vintras gick det upp till runt 12-15 sådär. Nu snittar jag nog ca 25, men igår hade jag 47! Jag är facinerad över att så många ens hittar hit. 47 är mycket för mig men för Kenzaa, Stina-Lee och Blondinbella skulle det nog vara totalt katastrof.

Oavsett om ni är 7 eller 47 så är jag jätteglad att ni vill komma tillbaka och läsa och kommentera.

Tack.

/M

grått, trist

En sådan rubrik drar nog inte hit så mycket nya människor, men det är verkligen så det känns idag. Allt är bara grått och trist. Det är naturligtvis vädret som gör det. jag känner mig ganska glad i övrigt, men vädret tynger ner en och jag känner mig rätt uttråkad.

Maja blev tokig imorse. Jag tror att det berodde på att jag inte var hemma igår. Hon ville liksom visa att hon inte tycker om det. Hon protesterade mot allt när hon förstod att vi inte bara kunde vara hemma och mysa utan behövde gå till jobb och förskola. För henne kom jag ju precis hem från jobbet eftersom hon sov när jag kom hem igår. Hon var fröken tvärtemot mot mig hela morgonen. Det var en pärs att få iväg henne till förskolan. Men väl där mjuknade hon lite mot alla utom mig. Så nu har jag lovat att vi ska ha en helkväll hon och jag idag. Bara leka och mysa och ha det bra. Jag önskade så att jag kunde stanna hemma imorse. Bara visa henne att jag vill vara med henne. Men nej... tyvärr så måste jag till jobbet. Hoppas att allt kommer in i bra tid idag så kan jag kanske smita iväg lite tidigare.

image314

Jag var tokig i sådana här nallar ett tag. Är faktiskt ganska bra på att måla dem.  Annars är jag rätt usel på att rita.

Vilka toppenmänniskor

jag träffade igår. Anna, Maja och Andreas! Vi hade jättetrevligt och de var så gulliga allihop. en hel del prat om tv-serier blev det ju såklart eftersom vi konstaterat att få av våra "riktiga" vänner ser på tv på samma sätt som vi gör. "De tycker de följer många serier när de ser på 3".

Öl, chilinötter och några timmars prat med underbara människor gjorde en fantastisk onsdagskväll!

Hoppas ni hade det lika bra!

/M

Sitter av tiden

Just nu sitter jag och väntar. Ska in till stan och träffa tv-landare idag. Anna och Maja och en kille som heter Andreas, ska verkligen bli roligt. Men det var ingen mening för mig att åka hem så nu sitter jag på jobbet och väntar. Fast egentligen borde jag ju åka in till stan och kolla lite innan. Inte varje dag jag gör det. Men jag har ju ändå inga pengar och då är det nästan bara irriterande att se saker man vill ha. Så det blir väl att vänta lite till. Bara 25 minuter tills bussen går ändå. Kommer ha gott om tid på Järntorget.

Ha en trevlig kväll allihop, det ska jag ha. :)

//M

Sugen på ny vårgarderob

Fick hem en lock-katalog från La Redoute igår. En sån där men rabatterbjudanden och en väska på köpet. Och jisses vad mycket fint. De hade verkligen lyckats den här gången för jag blev sugen på att köpa massor. Fastnade för den här... men vet inte om den är något för mig egentligen. Men tycker den är väldigt härlig.
image313

Björn Gustafsson i duschen

Kolla in klippet på Henrik Schyfferts blogg. Kolla in resten av bloggen också förresten. Små guldkorn här och var! :)

bloggkommentatorerna

Hur kul som helst att läsa. Jag har inte förstått mig på storheten i Kenzaa, Stina-Lee och BlondinBella. Men att läsa om galenskaper de skriver via andras ögon är otroligt roligt. :D

bloggkommentatorerna

Lite bilder på lägenheten

som jag så gärna vill ha.

image307
image309
image310

Hall, matrum/vardagsrum och kök. Bilderna på övervåningen sa inte så jättemycket.
Planlösningen ser ut såhär;
image311
image312
Bilderna tillhör bytahem och är bara lånade för att visa lägenheten.

Förutom att lägenheten är typ som att jag byggt och inrett den själv så är det ju världens bästa mäklarfirma som säljer också, och en toppen mäklare. Bytahem har vi använt vid alla våra köp och sälj (låter som om vi gjort det mycket... köpt 2 lägenheter och sålt 1) och de är fantastiskt bra!

Åååååh vad jag vill ha den lägenheten.

A var lite avskräckt av priset men positivt överraskad över avgiften. Den är fortfarande högre än vad vi har idag, men inte så tokig som mycket nytt som byggs.

Beroendeframkallande spel

Desktop tower defense

Det är vansinnigt roligt och irriterande beroendeframkallande.

Nämen, en lista till. :)

1. När gick Du upp i morse? 7:10
2. Diamanter eller pärlor? Diamanter
3. Senaste filmen Du såg på bio? Låt den rätte komma in på filmfestivalen 
4. Vad åt Du till frukost? Äter inte frukost på vardagar  
5. Favoritprogram på TV? Tittar så vansinnigt sällan på tv.  Favorit tv-serier är en helt annan sak, men det vet ni ju allihop ändå. :)
6. Vilket är Ditt andranamn? Anna
7. Favoritmat? en riktig hamburgare på en amerikans diner, pappas köttfärsbiffar, de italienska korvarna vi åt i japan och mina egna rotfrukter och halloumi i ugn står högt i kurs 
8. Vilken mat gillar Du inteInälvsmat, typ Njurpaj. Annars tycker jag mig vara rätt okräsen när det gäller mat 
9. Favoritchips? Ingen aning. alla är goda någon gång då och då. 
10. Favoritskiva för tillfället? Soundtracket till Les chansons d'amour 
11. Vilken bil kör Du? Ingen
12. Favoritmacka? Eh, keso, kalkon och gurka är en trevlig kombination 
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan Du inte med? Nonchalans
14. Favoritklädsel? jeans alt jeanskjol, linne, converse alt ett par fina ballerina, skinnjacka 
15. Drömsemestermål? Japan, roadtrip från New york till LA  
16. Favoritklädmärke? Cheap monday är en favorit 
17. Vart vill Du dra dig tillbaka? I Andreas famn 
18. Var är Du född? Mölndal
19. Favorittid på dagen? Kväll/natt utan tvekan  
20. Favoritsport att se på? Fotboll och snowboard
21. Vem tror Du inte sänder detta tillbaka? Ingen, men någon kanske kopierar till sin blogg  
22. Vem skickar tillbaka först? Se fråga 21 
23. Cola eller Pepsi? Coca Cola absolut 
24. Fotboll eller hockey? Fotboll 
25. Morgonmänniska eller nattuggla? Känns som om jag svarat på detta precis. Nåja, nattuggla  
26. Pedikyr eller manikyr? skulle behöva bägge, men ingen mening med mitt jobb. Manikyr tror jag att jag föredrar.  
27. Några spännande nyheter att berätta? Inte som jag inte berättat tror jag...  
28. Vad ville Du bli när du var liten? Journalist och dagisfröken 
29. Bästa barndomsminnet? Alla lekarna med M i Torrekulla. Fredagsmornarna med mamma  
30. Varit i Afrika? Nix 
31. Någonsin rullat in någon i toapapper? ja, det gjorde vi i skolan. Som en lek på lektionstid. Roliga timmen måste det varit.  
32. Varit med om en bilolycka? Ingen allvarlig nej.   
33. Favoritdag i veckan? Lördag
34. Favoritrestaurang? O'learys är en gammal favorit. Inte varit ute och ätit på länge. I KBA var det Ester innan den brann ner. Inte varit i nya lokalerna. 
35. Favoritblommor? Blåklockor 
36. Favoritsnabbmatrestaurang? MacDonalds  
37. Äger Du en cykel? Ja  
38. Vem fick Du senast mail av? Min träningscoach igår (om jag inte räknar med jobbmailen då. Där dröser det in mail hela tiden. 
39. Vem pratade Du senast med i telefon? Min körledare 
40. I vilken affär skulle Du vilja utöka ditt kreditort i? Har bara ett kreditkort och det brukar jag bara samla bonus med. 
41. Läggdags? runt 23 vanligtvis. Förutom fredag och lördag såklart. 
42. Senaste personen Du åt middag med? A och Maja igår 
43. Låtar Du aldrig tröttnar på? Det vet man ju inte förrän man är 100 år. Och det finns alldeles för många som jag inte nu kan tänka mig att jag tröttnar på.
44. Tatueringar/piercings? en tatuering på höger arm 
45. Hur många sänder Du detta mail till? Ingen för jag lägger upp det här istället 
46. Sport Du utövar? Nada bada bing 
47. Vilken kroppsdel klarar Du dig utan? haha där kom den frågan igen. Blindtarmen svarar jag även i detta formulär 
48. När är Du född? 11 maj 1981 
49. Vad stod det i det senaste SMS:et som du fick? Att J hade ångrat sig ang lördag och A & M är hjärtligt välkomna 
50. Skriv något smart! något smart (även denna känner jag igen...) 
51. Har Du syskon? Världens 2 bästa storasystrar 
52. Vilken ringsignal har du på din mobil? Angelsignaturen 
53. Känsla Du känner just nu? Lite trött, hungrig och glad

Alicia bortrövad av sin pappa



Står om det i flera tidningar idag. Visade sig att det är en på BFs kompis kusinbarn. Fyfan vad hemskt. Hur kan en pappa göra så? Sprid det till alla ni kan. Förvisso tror de ju att de är långt ifrån sverige, men via facebook kanske?

Länkar till tidningsartiklar om Alicia.

GT
Aftonbladet

Interpools efterlysning

drömboende

Är helt studsig nu. har hittat det perfekta boendet för oss... Tyvärr är det dyrare än tänkt. Men nyrenoverad etagelägenhet. Nära till tåg och centrum. 3'a med 2 stora klädkammare. GAH vad jag vill bo där. Blir att ta ett ordentligt snack med maken och sedan ringa banken tror jag. För skulle jag bo sådär skulle jag lätta kunna betala mer i hyra än vad vi gör idag. Problemet är bara att vi bor vansinnigt billigt idag så skillnaden skulle bli stor och jag tänker ju plugga i höst... Men gud så fin den är. Sitter och tittar på bilderna och drömmer mig bort.

Wiie en ny lista

Lista lånad av K.

1. Värsta känslan? Sorgen när någon nära dör. det gör ondare än man någonsin tror att något kan göra.
2. Bästa känslan? Kärleken jag kände när Maja låg på min mage första gången, och som som jag känner när Maja & A skrattar tillsammans.
3. Din första tanke när du vaknar? Det kan inte vara dags att gå upp än.
4. Vilken ringsignal har du på din mobiltelefon? Signaturmelodin till Angel. Love it!
5. Har du någonsin varit kär? Ja några få gånger. Är vansinnigt kär.
6. Vad har du på väggarna i ditt sovrum? 2 hyllor, en Barbietavla som min syster målat
7. Vad har du under sängen? Oj det brukar vara ganska mycket. Damm, leksaker ett och annat klädesplagg.
8. Ser på? Just nu under efterdyningar av strejken är det; Lost, Jericho, In treatment, One Tree Hill, Blood ties, The wire. Annars är det även Heroes, Gossip girl, Dirt sexy money, Californication, Tell me you love me, Chuck. Tv-serie tok... me?
9. Lyssnar på? Just nu är det Universal poplab, soundtracken till Across the Universe och Les chansons d'amour som går varma. Annars Johnny Cash, The ark, Håkan Hellström, Jakob Hellman, Moneybrother, Marit Bergman, mycket singersongwriter, pop, rock och country.
10. Skriv nått smart! Nått smart.
11. Om du fick träffa vem du ville död eller levande, vem? Mamma utan tvekan. Men annars gärna Elvis, Johnny Cash och Heath Ledger. Johnny Depp ligger bra till bland de levande. Och Louis Garrel. 
12. Vad stod det i ditt senaste mottagna SMS? Det var nog från M som undrade om vi kunde ses i veckan. Och om jag kunde skicka T's telenr.
13. Vad vill du bli när du blir stor? Reseproducent
14. Hur skulle dina vänner beskriva dig? Envis, söt och snäll kanske? 
15. Vilket är ditt lyckligaste ögonblick? När Maja äntligen kom ut. Och när jag och A gifte oss. Olika upplevelser. Den första gjorde mer ont men var helt fantastisk när det var över. Den andra var fantastisk från början till slut.
16. Vad skulle du vilja vara världsmästare i? Oj... matlagning kanske, det hade varit härligt. 
17. Vilken kroppsdel klarar du dig utan? Blindtarmen har jag hört. Men min är fortfarande kvar.
18. Vilken superhjältekraft vill du ha? Oj ingen aning. så länge man har kontroll över den så skulle det ju vara trevligt att kunna flyga, resa i tiden och att hela sig själv och andra. 
19. Vad är du beroende av? Av att ge och få kärlek från mina nära och kära 
20. Vad skulle du ta med dig till en öde ö? Andreas, Maja och något sätt att kunna ta oss därifrån 
21. Hur gammal är du egentligen? 26 år, 9 månader och ... orka. Snart 27. :)

World of Warcraft

Här är min senaste karaktär, Makane såklart, på Grim Batol. Druid är hon, för närvarande lvl 62.

image306

In treatment

Har fallit pladask för dena nya serie. Är inte riktigt ikapp USA eftersom den går varje vardag, men har sett tillräckligt för att veta att det här verkligen är något för mig. Upplägget är att vi får följa en terapeut och hans patienter, en för varje avsnitt. Jag köper det med hull och hår och tycker det är fullkomligt lysande.

Är ni nyfikna så kolla in HBO's hemsida. Klicka på bilden nedan för att komma dit.

image305


time to shape up

Jag måste sätta igång med träningen igen. Inte tränat på sheshape sedan i... *fasar vid tanken* november. Jag som var så duktigt i några veckor. Men som alltid så är det en förkylning som förstör och sedan är det svårt att komma igång igen. Och jag har varit nästan konstant förkyld sedan dess. Men nu mår jag bra och nu är jag full av energi. Igår tog jag med mig mina träningsskor och mina nya snygga billabong shorts som svärmor köpt i thailand och studsade ner för att träna. Men nej... jag hade glömt av koden in. På söndagar är det nämligen nyckeltid, ingen personal där. Och då måste man dra sitt kort och slå en kod. och jag hade glömt den. Vilket antiklimax. Så det blev en rask långpromenad istället.

image304

ändringar i bloggen

Suttit och lekt lite och redigerat stilmallen. Men 2 saker undrar jag.

- Hur ändrar jag färg på fälten där det står vem som har gett en kommentar? Alltså den lila som är där nu vill jag inte ha där. Hur ändrar jag till en annan färg?

- Hur ändrar jag vad som står på knappen där man tycker för att lämna en kommentar?

jag har läst html, men de koderna som den här bloggen är uppbyggd på övergår mitt förstånd ibland. ;)

Japan

Nästa vår är förhoppningen att vi ska komma iväg till Japan igen. Denna gången med massa vänner. I lördags blev en av A's bästa vänner otroligt lockad så han och hans tjej hänger nog också med. Isåfall blir vi 8 stycken. Otroligt kul. Det gäller att ha råd också, men vi ska spara som tokar. Vi SKA iväg!

image300
image301image302
image303
LÄNGTAR!

Godnatt

Maja och A sover sedan flera timmar, nåja iallafall 1½. Jag är inte det minsta trött och jag njuter av att kunna vara själv. Men jag måste lägga mig för att orka upp imorgon.

Godnatt och sov så gott allihop.

image299

//M

Love songs

Såhär verkar framsidan se ut på Les Chansons d'amour när den kommer i USA. Jag ska så köpa den så fort jag bara kan! Funderar tom på att köpa den franska versionen. Men jag kommer nog ångra mig när jag inte förstår vad de säger. ;)

image298

Mölndal i olika väder

Har glömt att publicera dessa bilder som jag tog 2 dagar i rad. Att solen kan göra så stor skillnad...

image291

image295



tv-serie forum - bästa sättet att träffa nya vänner?

genom BF har jag lärt känna så mycket underbara människor att man inte kan tro att det är sant. Att man vid 26 års ålder kan få så mycket nya vänner det hade jag aldrig trott. Nästa gång blir det myskväll. Hanna, Carro, Martin, Ulrica, Emelie, Jens, Sofia... :lovebunny: på er allihop. Och om jag vågar blir det storträff i april.

Inte nog med BF människorna igår. Plötsligt stod Mogan från tv-land framför mig. Underbart! Och vi ses redan på onsdag igen, förhoppningsvis kommer anna också. Och kanske någon mer.

mina största intressen har jag inte gemensamt med mina bästa vänner. Mina bästa vänner är inte intresserade av tv-serier, musik, film, dataspel eller manga/animé. Inte på samma sätt som jag. Att träffa människor genom nätet som har samma intressen är roligt, spännande och alldeles underbart. Jag som tyckt att jag haft en ganska begränsad bekantskapskrets sitter plötsligt och funderar över hur jag ska hinna träffa alla. Och jag älskar det.

så tack alla nya och gamla vänner för att ni finns här och förgyller mitt liv.

Universal poplab - Göteborgs okrönta kungar?

Universal poplab ägde Pustervik igår. Stämningen var på topp och grabbarna var lyckliga. Underbart är kort. Men inte desto mindre fantastiskt. Jag längtar till nästa gång.

Kola tack för att du introducerat dessa underbara män i mitt liv.

Lycka är...

att vakna bredvid mannen man älskar av att världens finaste dotter kommer och kryper upp i sängen.
att gå på Universal poplab
att träffa vänner
att träffa nya människor, kanske framtida vänner
att vara nära, men ändå isär
att komma hem till mannen och hans närmsta vänner och mötas av glädjerop och inbjudningar att vara med
att blogga samtidigt som man ser på slutet av  Dirty Dancing 2
att spela World of Warcraft med mannen när man är seg och bakis
att se dottern skina som en sol av sin nya fina rosa cykel med stödhjul
att få en kväll för sig själv, att göra allt och ingenting
att titta på A och M när de leker och busar, sover, eller gosar
att gå på promenad en solig dag med soundtracket till Once more with feeling på högsta volym i lurarna
att titta på klipp på youtube ifrån Les Chansons d'amour
att titta på ett Veronica Mars avsnitt... vilket som helst, när som helst
att ligga i soffan alla 3 och titta på film

Det är de små sakerna som gör livet värt att leva. Man borde vara bättre på att upskatta dem. Idag gör jag det. Minsta lilla grej får mig att le av förtjusning.

Melodifestivalen deltävling 2

Har precis sett reprisen på svt24. Mindre spännande när man visste vilka som skulle gå vidare, men samtidigt ville jag höra låtarna och bilda mig en egen uppfattning. Överlag otroligt mycket bättre än förra veckan. Denna veckan var det ju faktiskt låtar som var bra.

Jag tycker att det var rätt 4 som gick till final och andra chansen. Kanske skulle jag byta plats på någon. Rongedal eller vad de hette skulle jag skickat till andra chansen. En helt okej låt men inte final. Sanna Nielsen var helt otrolig. Hennes röst är sagolik och låten var fin, absolut värd finalpplats. Jag föll för Olas låt så jag hade velat skicka honom till final. Och samtidigt så gillade jag Carola och andreas låt också. Jag tycker det är lite löjligt att folk på förhand önskade att de inte gick vidare. Det blir ju lika fånigt som att rösta på låtar för att man gillar artisterna. Tanken är ju att det ska vara låtarna som tävlar... Men jag gillade iallafall deras låt. Sedan är jag ju svag för Andreas Johnson också. Carola kan jag vara utan men jag gillar duetter och hon och andreas har bra kemi. Jag hade hellre skickat dessa 4 istället för någon ifrån förra veckan. Konstigt att de gör deltävlingarna så ojämna.

Vad tycker ni om festivalen hittils?

hihi där var ju vi

Skulle lägga in en video här för att göra er avundsjuka på hur kul vi ska ha ikväll. Och då hittade jag massa klipp ifrån filmfestivalen.  Riktigt dålig kvalitet dock. Men vi var där iallafall. ;)



Babelfish översättning

efter tips av K så provade jag babelfish. Inte helt klockrent men dock en översättning. ;)

Did you already like for the beauty of the gesture?
Did you already crunch apple with full tooth?
For are the savour of the fruit its softness and its peel you often lost to You?

Yes I already liked for the beauty of the gesture,
 but the apple was hard. I broke the teeth there.
These immature passions, these indigestible loves often nauseated me.

The loves which last make bloodless lovers,
and their too ripe kisses rotted us the language.
The love momentary have futile fevers,
and their kiss too green skin us the lips.

Because has to want to like for the beauty of the gesture,
 the worm in apple slips to us between the teeth.
It corrodes us the heart, the brain and the remainder, empties us slowly.

But when one dares to like for the beauty of the gesture,
this worm in the apple which slips between the teeth,
us embaume the heart, the brain and leaves us his perfume with the inside.

The momentary loves make futils efforts.
Their caresses ephémères faitguent us the body.
The loves which last make the less beautiful lovers.
Their caresses, with wear, are right of our skins.

Något ologiska meningar. Hehe

Fransk översättning

Någon som har lust att översätta? :)

As-tu déjà aimé ?

As-tu déjà aimé
pour la beauté du geste?
As-tu déjà croqué
la pomme à pleine dent?
Pour la saveur du fruit
sa douceur et son zeste
T'es tu perdu souvent?

Oui j'ai déjà aimé
pour la beauté du geste
mais la pomme était dure.
Je m'y suis cassé les dents.
Ces passions immatures,
ces amours indigestes
m'ont écoeuré souvent.

Les amours qui durent
font des amants exsangues,
et leurs baisers trop mûrs
nous pourrissent la langue.

Les amour passagères
ont des futiles fièvres,
et leur baiser trop verts
nous écorchent les lèvres.

Car a vouloir s'aimer
pour la beauté du geste,
le ver dans la pomme
nous glisse entre les dents.
Il nous ronge le coeur,
le cerveau et le reste,
nous vide lentement.

Mais lorsqu'on ose s'aimer
pour la beauté du geste,
ce ver dans la pomme
qui glisse entre les dents,
nous embaume le coeur,
le cerveau et nous laisse
son parfum au dedans.

Les amours passagères
font de futils efforts.
Leurs caresses ephémères
nous faitguent le corps.

Les amours qui durent
font les amants moins beaux.
Leurs caresses, à l'usure,
ont raison de nos peaux.



Länkat till denna innan men den är så fin.

Something

Underbar låt och underbar man. Ifrån filmen Across the Universe. SE den!




Då ska vi se om det funkar Anna. ;)

HURRA!

OBS
Lördagens UP-spelning är flyttad till pusterviksbaren. Se tourdates. Ni som befinner er i Göteborg, missa inte Up i Radio City/Mix Megapol fredag klockan 08:00!

Missade tyvärr Radio CIty/Mix megapol men Pusterviksbaren! Låter ju dessutom trevligare än Wish. Inte varit där sedan det var Kompaniet, men det var ju inget favoritställe direkt. Speciellt inte källaren.

JIPPIE! UP here we come!

EDIT: Nu när jag messa Kola såg jag att Hanna messat mig med all info igårkväll. Och jag såg de först nu. Nåja... Glada nyheter är alltid glada nyheter! ROLIGT ska det bli!

anna, skulle du dit? Då kanske vi ses. :)

Hur lägger man in youtube direkt i bloggen?

Så att man får upp det direkt här? Känns inte lika roligt att bara länka...

Universal poplab - bortspolat?

Imorgon skulle Universal Poplab vara på Wish. Men Wish har fått vattenläcka och UP kan inte vara där. Så vidrigt tråkigt. Har verkligen sett fram emot det. Jag och J skulle ju dansa och studsa. Och att träffa H igen, och C och kanske några till. Fy vad trist. Jag hoppas att de kan hitta en annan lokal att vara i för jag är så sugen. Har ju gått och lyssnat på dem hela veckan för att maxa stämningen. 

jag älskade Christer redan som programledare i just Christer i P3. Men att han var så fantastisk som sångare och scenartist, det hade jag ingen aning om.
image285

Så jag håller alla tummar för att H hör av sig med goda nyheter om annan lokal. Annars blir det nog bara melodifestival imorgon. Och med tanke på hur dåligt det var förra veckan så vet jag inte om jag ens är sugen. Fast jag vill verkligen se Carola och Andreas Johnson. Henne har jag inte mycket för men Andreas är underbar. "A little bit of love" var min favorit förra året. Och Carola är alltid proffsig och bra på scen. Så det ska bli intressant. Men jag missar det gärna om det innebär att jag får gå på UP.
image287

A ska ha grabbkväll imorgon. Så jag hoppas vi hittar barnvakt. :)

Love is in the air

Hade världens skönaste kväll igår. A kom och hämtade mig på jobbet=LYX! Sedan åkte vi och hämtade Maja som tillsammans med sina kompisar S & K (en flicka och en pojke) lekte i sina prinsessklänningar. SÖTNOSAR! A är lite emot det där att pojkar kan ha klänning på sig, men jag tycker det är underbart. Aldrig ska man tvinga dem, men vill en pojke vara med och leka prinsessor så ska han få vara det. Med klänning och hela baletten. Sedan åkte vi och handlade lite gott att äta och åkte hem och lagade. Blev fantastiskt gott. enkelt med potatisgratäng och fläskfilé, men riktigt smaskigt.  Fick en bukett med rosor av A också jag och Maja. Hon tyckte de var underbara. Och jag med såklart. Jag håller med alla som tycker att det är fånigt att man just på alla hjärtans dag ska ge varandra blommor och annat. Men det är faktiskt bra att mitt i all vardag påminnas om hur mycket man älskar varandra. A får gärna ge mig blommor andra dagar också, men nu får han en påminnelse om att göra det. Inte för att han inte vill göra det annars, utan för att det är lätt att glömma bland allt jobb, tvätt, disk, städ, barnlek och allt som livet är som gift och förälder. Att det är en dag som handeln hittat på för att tjäna pengar är ju givet (jordgubbar förpackade i en hjärtformad ask... OMG) men man behöver ju inte köpa något. Det kan bara vara en dag där man verkligen visar hur mycket man tycker om varandra. Eller inte. Bojkotta på, men tryck inte ner folk som faktiskt tycker det är en trevlig dag.

Oj OT så det står härliga till.

Maja var trött efter första dagen tillbaka på förskolan efter sjukdomen (eftersom A ändå har varit hemma har vi hållit henne hemma lite extra länge.) och hon somnade redan vid 8. Så jag och A hade mysigt. Eftersom han har första dagen på nya jobbet idag så gick även han och lade sig i bra tid. Så vi fick massa kvalitetstid igår. Härligt!

Och i morse så hade jag och Maja en riktigt mysig morgon eftersom vi kom upp i god tid. Mys i sängen, lite barnprogram på tv och skön promenad till förskolan.

Solen strålar både igår och idag. Och idag är det fredag! HELG!!!

Jericho is back!

Det är så underbart att Jericho äntligen är tillbaka. Jag var så förkrossad när serien lades ner i våras. Så överlycklig när CBS valde att ångra sig och nu äntligen får vi våra nya avsnitt! Underbara tv-serie!

Att läsa vad casten skrev på forumet var fantastiskt i våras. Först när de tackade för allt stöd och att de var lika förkrossade som fansen att serien inte fick fortsätta. Och sedan när den fick 7 avsnitt till... man blev riktigt rörd av att läsa vad Skeet och de andra skrev.

Sneekpeak på säsong 2...
image282image283image284

Veronica Mars, du fattas mig!

image281

Eftersom jag nämnde VM i förra posten så kunde jag inte låta bli att ge den en egen. Den är och förblir min favoritserie. Den är tv när det är som bäst. Och det är så tomt efter den. Buffy kunde fylla en del av hålet i höstas, men även den är jag klar med. Och Buffy fick många säsonger och ett bra slut. Veronica Mars blev avslutad långt innan den borde och även om jag fullkomligt älskar serieavslutningen, sista avsnittet i säsong 3, så VILL jag ha mer. Jag vill se Keith gå tillbaka till Mars Investigations. Jag vill se Veronica och Logan tillsammans igen. Jag vill se Veronica åka till praktiken på FBI. Kanske är det därför jag skriver på min fanfic. Jag läser ingen fanfic annars (förutom en, The realization of a lifetime på fanfiction.net. My GOD Rhonda! You know how much I love it!), men en egen har jag lyckats knåpa ihop. Nästan 11 000 ord på 19 A4 sidor. Men jag har inte publicerat den för jag vet inte om jag är riktigt nöjd med allt.
Jag såg att pyggme hittat till min fanfiction här på bloggen, det var duktigt gjort. :) Det är fortfarande en del av storyn, grunden kan man väl säga, men jag har ändrat ganska mycket.

Bilden är som vanligt lånad av Illyria.

One tree hill, skräp eller kvalitet?

Mycket pga strejken började jag titta på säsong 5 av OTH trots att jag bara sett sporadiskt av de tidigare säsongerna. Jag saknade en sån där lätt underhållningsserie och eftersom så många älskar serien så tänkte jag att jag kanske missat något. Och nu när serien gör ett hopp 4 år fram i tiden så tänkte jag ge den en chans. Och jag har faktiskt sett alla visade avsnitt (förutom senaste som jag ska se ikväll) av säsong 5. Men mycket är rätt dåligt. Det är lite för mycket såpa för att jag ska tycka om det helt och några skådisar som spelar över och känns förvånansvärt ostadiga i rollen efter 4 år. Det finns saker som är bra, storylines som känns ok och några skådisar som är riktigt bra, främst Chad Michael Murray som Lucas och Bethany Joy Galeotti som Haley. Och varje vecka längtar jag efter ett nytt OTH, så något tycker jag ju om. Något får mig att vilja se mer.

image280

Men det smärtar mig att den här serien fick en 5'e säsong medan Veronica Mars blev nedlagd. För i en jämförelse så ligger OTH nere på marken och VM högt upp i himlen. Den serien är helt brilliant!


Happy Valentine's day

image279

Bara lite av allting som är det allra bästa i världen.

ha en underbar alla hjärtans dag allihop!

/M

Klänningar

image278

Vill ha dem allihop!

Usch vad det är frustrerande att inte ha några pengar.

Kläder jag vill ha

image277

Suttit och surfat runt på laredoute.se en stund. Massa fint. Älskar att jeansmodet ala 70-tal är på väg tillbaka. Gillar förvisso stuprören också, men dessa är favoriter. Linnena blev jag bara helt kär i, speciellt det mönstrade. Och nya ballerinaskor är ju ett måste i vår. Förra årets är helt utslitna.

tävling hos s h o p a h o l i c mamman

Titta in och tävla

Mera foton

image267
de bästa som finns

Jag på väg till H i lördags


Min stora tjej

date

var längesedan jag skrev något om dem nu. Sedan Henrik slutade har intresset inte varit stort. Idag fick jag iallafall veta av M att John ska sluta. Tråkigt. Jag kan inte låta bli att undra för mig själv hur det kommer gå för date. Inte just för att John slutar för honom stod jag inte speciellt nära. Men 2 avhopp på så kort tid tyder ju på att något inte riktigt är som det ska. Tillsammans med en hemsida som sällan uppdateras (där Henrik fortfarande är med...) så tycker iallafall jag att något verkar tokigt.

date har betytt så otroligt mycket för mig och därför vill jag ju naturligtvis att de ska fortsätta. Men det är bara Jan som är kvar från det bandet som jag föll för. Det är bara en kvar ifrån den där tiden när man strålade av lycka för att få skjuts i turnébussen, att få hänga i logen innan spelningen, att de kommer fram och kramas bara för att de har lust, att stå efter spelningen och prata om allt och ingenting. Det var många år sedan det var så. Och därför så finns inte det date kvar för mig. För mig är fortfarande det "riktiga" date Jan, Anders, Johan och Henrik.
I somras skrev jag att date var bättre än någonsin. Jake tillförde date något nytt. de blev ett sammansvetsat gäng igen efter Patrik som jag upplevde skilde dem åt. Men jag vet inte om jag bara ville tycka det. Ville intala mig det för att inte ge upp efter att Henrik slutade. Det har jag iallafall gjort. Date är ett avslutat kapitel för mig. Kommer de till Liseberg i sommar så tänker jag gå dit. Krama om Jan och Jake. Men jag tror aldrig att det blir en resa till trollhättan för dem igen. Eller till Halmstad eller Borås. Den tiden är förbi.

Men jag saknar de där spelningarna. Känslan av att virvla runt på dansgolvet till alla underbara låtar. Att spana upp på scenen och flirta med grabbarna. Henrik mest såklart, men John var inte dålig han heller. Eller Anders på sin tid. ;) Men jag är 26 år, gift och har en dotter. Kanske är det dags att lämna dansbandsspelningarna bakom sig. Inse att den tiden är förbi.

image266
Inte orginal, men nästan lika bra.

Melodifestivalen

egentligen vill jag inte tillänga ett inlägg åt den sörjan. För hu vad dåligt det var. Men jag vill ändå nämna de få ljusglimtar som fanns.

Ljusglimt 1: Michael Michailoff
Han var bra redan i Fame Factory och han var den enda som i lördags hade en låt som jag tyckte var bra. Den var lite för slätstruken, men fortfarande den enda som jag skulle vilja höra igen. Och efter hans version av "Lay all your love on me" i FF så är han en liten favorit för mig.
Ljusglimt 2: Kristian Luuk. Alltid bra. Alltid säker. Alltid rolig.
Ljusglimt 3: Amy Diamond.
Tänk att ha så mycket utstrålning redan som 15 åring. Hon var jätteduktig. Och låten var inte alltför dålig. Henne kan jag tänka mig att skicka till Europa utan att skämmas.
Ljusglimten med stort L: Björn Gustafsson. En sådan stjärna!  Jag och A låg och tittade på youtube klipp efter youtube klipp igår. "Anders du är som en präst som inte healar" han är inte bara otroligt rolig, han drar WoW skämt också! Underbart! Och hans dikt var helt fantastisk. "Från en kväll som doftar YMCA, tack Göteborg ni är kärlek för mig" Aaaaw.

Vad som inte är värt att nämna men som jag gör ändå... Pinsamma, otroligt pinsamma Face 84. Jag har varit nyfiken på dehär 4 tjejerna som startar dansband i 20årsåldern. Men nu har jag sett mer än vad jag ville. Låten var dålig och dessutom så såg de ut som rockers och lät som frälsningsarmén i Yrrol. Och hon som sjöng borde nog inte gjort det. Hon lät som om hon var 10 år (en vanlig 10 åring, Amy Diamond lät väl som en stjärna redan då) och sjöng dessutom inte rent hela vägen. Usch vad dåligt det var.
Christer Sjögren... vad ska man säga. Som jag och min kollega F konstaterade för en stund sedan. Vi satt och nästan tyckte synd om honom att när han äntligen ställer upp så kommer han inte få några poäng. Vad pinsamt liksom. Då går han direkt till final! *tappa hakan* vad hände?! har svenska folket blivit galnare än vanligt?

Lördagsparty

I lördags hade jag tänkt att jag och Maja skulle gå på Kungsmässan, men efter natten så orkade jag det inte och kände inte att det var rätt att ta med henne dit ändå eftersom hon varit så dålig under natten. Men hon är galet intresserad av kläder och skor. Leksaksaffärer är inga problem att gå förbi, men H&M med alla vackra klänningar är ett måste för min 2½ åring. Kändes absurt när vi i torsdags efter att ha varit på banken skulle gå till SIBA och Maja vägrade gå förbi H&M utan att gå in. Hon älskar att gå där och titta på alla linnen (som för henne blir klänningar) i vackra tyger och säga "Jag vill prova denna". Undra hur vanligt det är? Förvisso är jag modeintresserad, men verkligen inte till överdrift och nu var det väldigt längesen vi hade råd med att shoppa massa nya kläder. Men min dotter är helt tokig i det.

På kvällen var det iallafall dags att bege sig till H och träffa henne för första gången. Väldigt spännande. Hon är helt underbar och det var supertrevligt. Till henne kom även C, M, J & S och även de var det första gången jag träffade IRL. Vi drack te och lyssna på UP och sedan såg vi lite på melodifestivalen innan det var dags för mig H & C att bege oss till Storan. M var snäll och körde oss. Vi kom in och tittade på de vackra bilderna på UP och svarade på några väldigt lätta frågor. Speciellt eftersom svaren låg på infolapparna som var utspridda på stället. ;) De delade ut senaste singeln också, men den hade jag ju redan eftersom jag fick den på Filmfestivalen. Vi hängde en del med H's grabb S som jobbar med UP och höll i hela utställningen, i övrigt så dansade vi hela kvällen. C gick vid elva, men jag fortsatte till strax innan ett. Eftersom jag inte sovit så bra natten innan höll jag på att svimma av trötthet och hade dessutom börjat känna av halsont. Och kvällens liveakt Kaka imponerade inte alls på mig. Enligt S så är han jättebra, men jag och H var inte övertygade. Hade en toppenkväll och det känns kul att få träffa H & några till redan nästa helg igen på UP's spelning på Wish.

image261 till er godingar

Bilden tillhör BF.

Fredagsdramatik

I fredags var det hemmakväll med tacos och Juno! Underbar film! Rekommenderas till alla. Maja somnade vid 10 och vid midnatt började hon hosta. en sådan där skällande hosta. Kort och hård. Dessutom verkade hon ha lite svårt att andas. fy fan vad rädd man blir som förälder i sådana lägen. Kungsbacka sjukhus stänger ju på natten nuförtiden vilket vid svor åt både en och 10 gånger kan jag säga. Vi ringde iallafall sjukvårsupplysningen som vanligtvis brukar vara jättebra i Halland. Men denna gången var vi på plats nr 1 i kön i minst 10 minuter. Där gick vi av och an med vår lilla dotter som rasslade och hostade och grät om vartannat och väntade på att någon skulle svara. Till slut svarade en dam som fick lyssna på Maja och sa: Det där är krupp. Åk till Varberg eller Östra. Valet är enkelt. Vi snodde in Maja i hennes täcke, tog med vatten och panodil och satte oss i bilen på väg mot varberg. 00.30 åkte vi ifrån Kungsbacka. Vi kom in till en helt öde aktumottagning och fick komma in nästan direkt. Stackars Maja hade somnat på vägen och vaknade nu av att befinna sig på ett främmande ställe, ett sterilt undersökningsrum med en främmande karl stirrandes på henne. Behöver kanske inte säga att hon inte var helt pigg på att bli undersökt. Hon var jätteduktig även om hon vägrade att låta doktorn titta i halsen. Och att få i henne Betapred'en var inte lätt. Men till slut så gick det. Och efter den och efter att ha andats in adrenalin så lättade det jättemycket för henne så vi fick åka hem, efter ca 1½ timme där nere. Hon hade ingen infektion i kroppen så ingen medicin behövdes. Vanliga kruppråd som att ha det kallt och att hålla hennes huvud högt var det enda vi fick med oss. Vid halv 4 på morgonen var vi hemma igen, trötta allihop. Maja somnade igen redan nere på sjukhuset och sov som en stock. enda tills vi var hemma och skulle sova allihop, Maja i mitten. Hon hade då fått feber och gnydde och hostade och jag sov inte mer än någon timme där på morgonen. Men på lördagen var hon pigg och glad igen. Och samma sak igår. För en halvtimme sedan ringde A och sa att han skulle hämta henne från dagis, hon har 38 grader. Stackars liten.

Dancing the night away

Imorgon ska jag ut och dansa med en ny kompis. :) Låter som om jag gick i lekskolan och blivit ihoptussad med någon. En tjej ifrån Buffyforum (och förhoppningsvis några till, vi jobbar på dem) och jag ska gå på klubb Populär på Storan imorgon. Iiiih vad det ska bli roligt. Mest att träffa H, men också att gå ut och dansa. Var längesen.

image260

B and little J

image257
Favoritkaraktärerna. Drottningen och lärljungen... eller?


Konst

image255
Den här bilden är bara så vacker. Skulle man kunna ha på väggen. Återigen fantastiska kläder. Det tillsammans med hennes min och de vackra färgerna. (lägg märke till att mobilen matchar täcket. ;))

Fashion

image253
image254
Min blogg har då aldrig varit en av alla modebloggar, men jag måste bara lägga upp de här bilderna. Hennes kläder är helt fantastiska. Jag vill ha hela kitet.


Carby is here

en tv-landare till. :D Fantastiskt roligt. Din bild var inte lika lätt för vi har inte hängt i samma trådar så mycket, men jag vet ju att du är ett fan av Gossip girl och den här bilden tycker jag är underbar.

image252
To you from me. :)

Fototime

Har inte lagt upp bilder på länge eftersom jag inte fått över dem ifrån kameran. Såhär kommer ett urval från den här "vintern".


Min ängel i sina favoritkläder

godisungen sover

Vintrigt inte sant? En helt fantastisk dag början av januari. En av världens bästa platser, Onsala.

Min prins

Vårt vardagsrum som ser riktigt trevligt ut för en gångs skulle så jag var tvungen att föreviga det. (Brukar vara fullt av leksaker, kläder och smulor vanligtvis.)

3 av världens absolut bästa människor spelar Wii och dricker öl och Cosmopolitans.

Lite bilder på mig i min nya frisyr som alla är så imponerade över att jag klippt själv. Tydligen blev det otroligt jämt där bak. (Det ser jag ju inte själv... lite på måfå med saxen framför spegeln.)

Sådär fick ni lite bilder iallafall. Nu är klockan långt över sängdags.

Puss på er

/M

Underbar scen

image237

a tiny secret

Jag ska erkänna att jag har en liten crush på Louis Garrel.



Det blir till att se massa fransk film framöver.

Fettisdagen

Idag är det dags för semlor. Jag kommer att få i mig 2 stycken. Med förhoppningen om att det är de enda jag kommer äta iår. Jag tycker om semlor, missförstå mig inte, men 2 stycken på en dag känns lite mycket. Samtidigt så är bägge tillfällena så trevliga att jag inte vill missa dem. När vi blir bjudna på jobbet, ja då kan man ju bara inte motstå. Och när min underbare körledare vill bjuda, ja då tackar man inte heller nej.

image231


Statistik

Jag älskar att följa statistiken på min blogg. även om det är lika kul oavsett om det är 7 som läser eller 20, så tycker jag att det är jätteroligt att följa. Och att se vilka inlägg som får mest träffar. I förra veckan låg jag på ca 22 unika besökare måndag till fredag. Men under helgen sjönk det markant till ca 7 för att igår vara uppe på 23 igen. Och jag förstår. Jag själv besöker bloggar mycket mindre på helgerna. även tv-land och buffyforum blir det tyvärr mycket mindre av. Jag vet inte varför. Tiden bara flyger iväg. image230

Addicted to blogging

51%
Inte farligt alls måste jag säga. Trodde det skulle bli mer.

Love me less, but love me longer


image229

OMG min favoritscen, eller en av dem finns nu på youtube. Men den är spoilrig om man inte vill veta något. Och kan man franska så spoilrar det ännu mer...

Filmbetyg

Så ska jag då ge betyg till de jag såg av filmfestivalens filmer. Skalan är som följer;

1 - Dåligt
2 - Okej
3 - Bra
4 - Riktigt bra
5 - Alla rätt

Les chansons d'amour - 5

Colorado avenue - 2

According to the plan - 3

Across the Universe - 4+

Water lillies - 3

Istället för Abrakadabra - 5

Låt den rätte komma in - 4

Är överlag väldigt nöjd med mina val. Jag grämer mig att jag inte var tillräckligt snabb för att få biljetter till Things we lost in the fire, men annars är jag mycket nöjd med årets festival.

Filmfestivalen är slut för iår

Det känns lite sorgligt, men det hade ju varit väl lyxigt om det alltid gick så mycket bra film överallt i stan. Jag längtar redan till nästa års upplaga iallafall.

Igår var jag på 3 filmer till.

Across the universe - en musikal baserad på beatlesmusik. Precis lika underbart som det låter. Den var snygg, storyn var bra, musiken naturligtvis helt underbar och alla skådisar var förutom bra på att skådespela fantastiska sångare. Min enda invändning som gör att filmen inte kan bli ett toppbetyg för mig är att filmens kärlekspar inte berörde mig så som jag vill att de ska göra. Jag är svag för riktigt bra kärlekshistorier och detta fick mig inte att tro på det till 100%. Eftersom jag fullständigt avgudar Jim Sturgess (han var riktigt bra, fantastiskt sångröst och så bedårande råsnygg) så tror jag kanske att det var henne jag inte riktigt kunde köpa. Men det var bra, alltihop var bra, men för att det ska bli en klockren 5'a så hade det krävts lite mer där för mig.

Water lilies - en fransk fucking åmål. Om Marie en liten, tyst, tunn tjej som blir intresserad av Florentine, kaptenen för vattenbalettgruppen. Samtidigt är Maries bästis kär i en kille och gör allt för att få honom på fall. Den var bra. (Vilket dock inte damen bredvid mig verkade tycka eftersom hon somnade och snarkade ganska högt ett tag...) Men den var lite för långsam och lite för underlig. Kanske är det så att vad jag älskade med Fucking Åmål var att det kändes genuint äkta för mig som svensk. Kanske är det lite anorlunda för dagens franska ungdomar? för vissa saker kändes väl underliga. Men den var fin och de unga tjejerna spelade verkligen bra.

Vinnaren av Startsladden - Istället för abrakadabra - En helt genial kortfilm. Skrattade så gott vid flera tillfällen. Om Thomas som är trollkarl och bor hemma hos mamma och pappa trots att han är runt 30. Jag vill inte avslöja något, men får ni chans att se den så gör det. Ett riktigt litet guldkorn.

Vinnaren av Nordiska filmpriset - Låt den rätte komma in - Tomas Alfredssons nya. Baserad på en bok om pojken Johan och vampyrflickan Eli. Jag vet inte vad jag tycker om den här filmen. Kanske är det en sådan som man behöver fundera över ett tag. För jag tycker om den absolut. Men samtidigt så var den inte sådär magiskt bra som jag hade hoppats. Men barnskådisarna var helt outstanding! Och jag är ju svag för vampyrhandlingar. Men samtidigt kändes vissa saker lite ologiska tycker jag... Måste som sagt fundera lite mer på den.

7 sanningar

Jag har blivit utmanad av K har jag sett i hennes blogg;

Reglerna är:

-berätta sju sanningar om dej själv
-utmana sju av dina vänner
-meddela dom att dom blivit utmanade

Då kör vi då...

1, Jag går barnligt mycket upp i filmer, musik och tv-serier. Ser  eller hör jag något som verkligen faller mig i smaken så blir jag 14 år och dyrkande igen. Jag kan verkligen falla handlöst för tv-serier, film och musik som jag tycker om.

2, Jag är slarvig. Jag älskar när det är ordning och reda, men jag har väldigt svårt att ha det så hemma. Alldele för mycket damråttor och annat bor hemma hos oss alldeles för ofta.

3, Jag älskar att sjunga och tycker själv att jag sjunger bra. Men vågar sällan göra det inför publik.

4, Jag laddar ner ifrån nätet trots att jag egentligen tycker att det är fel att göra det. För mig handlar det inte om oviljan att betala för sakerna, det gör jag gärna. Det är enkelheten som lockar. Att kunna få ner ett avsnitt, en film, en skiva på några minuter istället för att passa tider på tv'n, ge sig iväg att hyra alternativt köpa och att vänta i månader för att få det som är nytt.

5, Jag älskar Buffy the vampire slayer trots att jag gjort narr av serien i åratal. Men jag tar tillbaka allt jag sagt. Serien är helt genialisk och hade jag gett den en chans hade jag insett det tidigare. Jag hoppas inte att jag har sårat någon genom mina hårda ord tidigare...

6, Att bli mamma är det bästa som har hänt mig, men det finns stunder då jag längtar tillbaka till det okomplicerade livet innan Maja. Sedan inser jag vad jag saknade då och ångrar mig direkt. Mitt liv nu är bättre än det någonsin varit tidigare.

7, Jag är fjantigt svag för musikaliska män. Män som sjunger och spelar gitarr får mig på fall direkt. (på fall på ett sådant sätt som är tillåtet när man är gift med den bästa av de bästa...)

Oj, det var lättare än jag trodde. Höll nästan på att skriva en åttonde.

Nu utmanar jag;

Jesse

Karin

Anna

Maja

Stina

Maria

Nu måste jag springa och laga mat åt gästerna som kommer om 35 minuter.

You know you love me. ;)

//M


RSS 2.0