Gårdagens filmer

Igår såg jag 2 nya filmer, colorado Avenue och According to the plan. Dessutom var fjag aktiskt så galen så jag såg Les Chansons d'amour igen. Precis lika underbar andra gången. Om man kan bli förälskad i en film, då har jag blivit det i denna franska pärla.

De andra 2 låg ju lite i skuggan. Men jag tror jag kan vara rättvis mot dem ändå.

Colorado Avenue; en finsk film (med Andreas Wilson i en liten roll) som är baserad på en släktkrönika i bokform. Den var väldigt ojämn. Vacker var den absolut. Skådespelandet var i många fall bra (men just Andreas Wilson var inget vidare tycker jag). Och ja det var väl inga större fel på storyn. Men att ha samma skådespelare när de ska vara 17 och 55... det fungerade inte. Jag kunde inte köpa Hanna som ung. Inte heller Johannes. Det gjorde det svårt att hänga med i tidshoppen eftersom Hanna såg lika gammal ut i alla scener. Man fick mest titta på hennes barn. Ah Otto är 10 år där, 1 år där, 20 år där. Barnen hade de iallafall olika skådisar på. ;) Det var en helt okej film. Men inget jag jublar åt.

According to the plan; en tysk film om en instabil mamma och hennes 3 döttrar. Den äldsta, ensamma, som bor hos mamma och tar hand om henne, mellansystern som har flytt hemstaden och är mammans favorit och den yngsta som bor i ett hus alldeles vid barndomshemmet med make och deras ca 14 åriga son. Alla förenas till moderns födelsedag och intrigerna tätnar.
En film med mycket hjärta och ärlighet. Jag tyckte om karaktärerna (de flesta iallafall) och skådespelandet var strålande. En film som antagligen inte kommer etsa sig fast i hjärnan, men som var väl godkänd.

Listdags igen. ;)

JAG ÄR:
Blyg: I vissa situtationer ja, men har blivit mycket bättre på senare tid
Smart: Ja
Långsam: Nej inte direkt
Stressad: Nej det tycker jag inte
Tålmodig: Det beror på vad det gäller. Jag tror nog att jag tror att jag är mer tålmodig än vad jag egentligen är.
Djup: Ganska
Öppen: I vissa situationer. Men det skulle inte skada med lite mer tror jag
Ärlig: Ja
Positiv: Allt som oftast ja
Rolig: I have my moments
Ansvarsfull: Inte tillräckligt tror jag. Borde vara mer ansvarsfull när det gäller hemmet, träning, pengar... Men det är inte alltid så kul. Och huvudsaken är att jag och min familj har det bra och mår bra. Så löser sig resten. ;)

JAG HAR
Svikit en kompis:
Det hoppas jag inte
Förlorat en bästa vän: Nej. Ingen som jag ser som bästa vän på riktigt (när jag var liten hade jag olika bästisar varje vecka och de har jag inte kontakt med allihop förstås...)
Sagt att jag älskar en kompis: Givetvis
Sovit med en killkompis: Nej inte vad jag kan minnas
Sovit med en tjejkompis: Absolut
Pussat en av samma kön: Jadå.
Slagit en kompis: Har nog aldrig slagit någon tror jag.
En kompis som vet allt: Det finns kanske ingen som vet precis allt, men det finns människor som vet så mycket om mig som det är möjligt att veta.
Berättat hemligheter: Vems? Andras brukar jag hålla för mig själv om de ber mig om det.

JAG HAR
Blivit sårad:
Naturligtvis
Haft stadigt förhållande: Giftermål är ganska stadigt tror jag...
Krossat någons hjärta: Ja. Krossat är kanske överdrivet, men visst har jag sårat någon som velat mer än jag.
Gett någon ditt hjärta: Ja. Andreas har mitt hjärta, alltid. Och Maja naturligtvis. Den kärleken är starkare än något annat.
"Playat" någon: Haha "Playat"? Förstår inte ens vad det betyder. Spelat? Lurat? Först tänker jag "playa" som strand typ, men det är inte logiskt någonstans...
Sagt att jag älskar någon och menat det: Ja
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Nej, de orden försöker jag att inte slösa med.
Varit otrogen: Nej

FAVORIT:
Låt just nu:
As-tu déjà aimé ifrån Les Chansons d'amour
Pryl: min dator tror jag. Den ger mig så mycket bra.
Film: Les Chansons d'amour
Bok: Oj. Inte läst på alldeles för länge.
Lärare i skolan: På högstadiet hade jag underbara lärare. Främst Kent (matte & fysik), Eva (engelska) och Unni (svenska). Och naturligtvis min musik och ljudproduktion lärare i gymnasiet, Pär.
Plats: En vacker park i Kyoto
Frukt: Apelsin just idag. Åt precis en som var fantastiskt god. I vanliga fall skulle jag nog svara Kiwi där.
Läsk: Pommac
Ha på mej: baggy jeans, grått linne, svart-grå randig tröja

JAG HAR
Opererat mig: *funderar* Nej det har jag nog aldrig gjort vad jag kan minnas
Cyklat omkull: Jadå. Men en full brevbärarcykel i snö är det lätt hänt kan jag säga
Sjungit i duschen: Allt som oftast
Hoppat bungyjump: Nej
Fobi för något: Småkryp, lite småfobi för fötter också...
Sett någon dö: Ja
Varit på begravning: Ja
Sagt att jag hatar någon: Inte till den personen. Men jag har nog använt det ordet i något sammanhang.

LIVET:
Svart eller vitt: Grått ;) Livet är varken svart eller vitt.
Skriva eller tala: Skriva
Öl eller cider: Öl
Nagelbitare: Har varit
Mobil eller ipod: Mobil
Snygg eller charmig: Jag eller vad jag föredrar? Charmig.
Lösgodis eller choklad: Choklad
Frukt eller grönsaker: grönsaker
Film eller serie: Serie
Festa eller softa: Något därimellan. Ett gäng vänner, god dryck, snacks och sällskapsspel alá TP eller singstar och jag trivs som fisken i vattnet.
Sommar eller vinter: Sommar
Fredag eller lördag: Lördag
Ljus eller lampa: Ljus
Kärlek eller vänskap: Vänskap är ju också kärlek så jag tar kärlek.

Lista lånad ifrån fiian.blogg.se

Youtube

Hur kan man inte älska youtube. 

Titta på Les chansons d'amour så får ni se en härlig trailer för den underbara filmen.Ganska spoilerfri.
men akta er för andra filmklipp där om ni inte vill bli spoilade.

Fler tv-landare

Har ju glömt att hurra för att addspirit och pyggme har hittat hit. Två tv-landare till. Inte nog med att man "babblar" på tv-land, nu kan man göra det via bloggarna också. Härligt. Så här kommer 2 bilder tillägnade er.

A, den här är till dig;
image226

och Å, den här är till dig;
image227

Kram på er!

Äntligen är Gossip girl här

Denna fantastiska serie, som jag skrivit om innan, börjar idag på kanal 5. Vad ni än gör, missa den inte. Den börjar starkt med piloten, men den blir bara bättre och bättre.
Så bänka er i soffan kl 20.00 idag, sätt på kanal 5 och njut av;

image219
BLAIR WALDORF
image220
NATE ARCHIBALD
image221
CHUCK BASS
image222
SERENA VAN DER VOODSEN
image223
OCH DAN,
image224
JENNY,
image225
& RUFUS HUMPHREY

Och  naturligtvis alla andra fantastiska karaktärer i denna underbara tv-serie. Detta är tv när det är som bäst.


And who am I?
That's a secret I'll never tell.
You know you love me.
XO XO Gossip girl.



Filmerna jag ska se

Har kommit på, när jag och Mogan insåg att vi varit på samma visning utan att veta om det, att jag skulle ju berätta för er vad det är jag ska se på festivalen. Ont om både tid och pengar gör att det bara blir 5 filmer till som jag vet nu iallafall. De är som följer;

Colorado Avenue imorgon 15:00

According to the plan imorgon 17:45

Across the Universe Söndag 12:15

Water lilies Söndag 15:00

Vinnarfilmen Nordisk tävling Söndag 20:00

Jag var på den förra året och det är faktiskt riktigt kul att inte veta vad det är man får se. Förra året blev det Darling. Riktigt bra. Jag tänker försöka få in en film mellan Water lilies och Vinnarfilmen, men har inte bokat in något där än.
Och det är skandal att det finns 341 biljetter kvar till underbara Love songs. Gå genast in och boka biljetter folk! Imorgon kl 12:30 är en något konstig tid, det erkänner jag. Men eftersom jag fortfarande är sugen på att gå och se den igen (och lämpligt nog bara jobbar till 11 imorgon) så förstår ni ju hur sevärd den är. :)


Universal Poplab

Jag kan inte låta bli att ge dessa 3 pojkar lite utrymme i min blogg. Bra musik, fantastisk utstrålning och en helt underbar konsert. Dessutom gav de ut singlar, helt gratis till folk i publiken. naturligtvis pluspoäng för det. Grabbarna spelade i festivaltälet (återigen, jag älskar filmfestival :)) så det var helt gratis (när man ändå ska se massa film så har man ju redan festivalpasset) och otroligt bra. Den ena keyboardisten Paul var otroligt lik ett av mina ex.. En sådan där kille som såg ut som om jag suttit hemma och tänkt ihop den perfekta killen på den där Sticky fingers tiden. Långt innan man var gift med drömkillen. ;) Men jag ska inte förneka att han var väldigt fin att titta på. Dock var det svårt att inte titta på Christer, leadsångaren, vars utstråning bokstavligt rörde vid en. Den 16/2 är det dags för nästa konsert. Hoppas kunna träffa några BF'are då också. De hade inte vetat om spelningen ikväll och var bortresta.
image217
Bilderna är bara lånade. Jag har inga rättigheter till dem.


Dagens filmtips - Love Songs

Det låter ju fint, men det är nog inget ni kan förvänta er varje dag. Tyvärr räcker inte varken tiden eller ekonomin till att se film varje dag. Men jag skulle önska. Idag har jag iallafall sett en verklig pärla. En fransk film som heter Love songs. En underlig och underbar musikal men fantastiska skådisar och en story som får en att nästan gråta ett ögonblick för att sitta och fånle i nästa. Förutom ett mysigt manus och underbara skådisar så var musiken förtrollande fin. Jag älskar musikalmusik. Jag älskar musik som berättar något. Och den här passade mig perfekt. Jag kommer leta med ljus och lykta tills jag hittar soundtracket. Och filmen kommer inhandlas så fort den kommer på DVD.  

image214image215
image216

Jag ÄLSKAR filmfestival!

Saknaden, den försvinner aldrig


Kan fortfarande inte förstå att Heath Ledger är död. Och jag kan inte förstå hur folk inte kan veta vem han är. Möttes av förvånade blickar när jag pratade om honom igår. Då är det skönt att ha tv-land och BF och en familj som har koll på läget. När jag pratade med min syster fick jag dessutom veta att en av hennes närmsta vänners bror gått bort. Strax över 30 år gammal. Fruktansvärt! Så igår var en mörk dag.

Mina tankar går till alla nära och kära till de som gått bort. Mina tankar går till Michelle Willams och lilla Mathilda. Tänk att behöva berätta för en 2 åring att hon aldrig kommer träffa pappa igen. Varenda cell i min kropp vrider sig i smärta när jag tänker på om jag själv skulle behöva göra det för min älskade lilla tjej. Mina tankar går naturligtvis till hela hans familj, och hela X familj (som jag inte tänker nämna här i bloggen, men som de som vet om förstår).

Jag vet ju själv hur det är att mista någon som står en så nära någon kan göra. Stunder som den här blir man extra påmind om smärtan. Även om sorgen alltid finns där. Saknaden, den försvinner aldrig. Men man lär sig leva med den. Till hösten är det 12 år sedan mamma gick bort. 12 år, ofattbart. Jag minns henne, som tur är, fortfarande så tydligt. Hennes röst, hennes händer, jag älskade hennes händer. Hon finns med mig hela tiden.

Veckan

Lunchrast igen och dags för ett litet blogginlägg.

Haft fullt upp varje kväll den här veckan och det mobbade A mig för igår kväll. Tyckte jag spenderade alldeles för lite tid med min dotter. Naturligtvis var det bara för att reta mig. Han retade mig också genom att ringa när jag satt på jobbet innan jag skulle gå för att berätta att han och Maja stod och gjorde pannkakor. Orättvist! Men jag fick en fantastiskt trevlig kväll med 2 av mina närmsta vänner. Hemmagjord pizza följt av te. MYS på högsta nivå. I tisdags var jag och tog mått för klänningen A-C ska sy. Den kommer att bli fantastiskt fin med tanke på hur fullkomligt strålande vacker M's brudklänning är. Hon är helt otroligt skicklig! Efter det var det körsång. Älskar att sjunga!!! Idag ska jag inte göra något. Funderar på att sticka och köra lite Power plate på kvällskvisten.

Heath Ledger

Kan inte förstå att han är borta. Efter att jag såg honom i ungdomsfilmen (men en ovanligt bra sådan, även om jag är svag för de flesta inom det området) 10 things I hate about you har jag haft en liten crush på honom. Fruktansvärt hemskt. Finns inte ord för hur sorgligt det är när någon dör endast 28 år gammal. Med en 2 årig dotter, lika gammal som min Maja. Stackars lilla Mathilda. Och naturligtvis alla andra i hans närhet.

image213
http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/D20041221/1561_662345527_heath_ledger_9_H161753_L.jpg


A boy named Sue

Att komma på titlar är det värsta med att blogga. Så idag fick det bli en favoritlåt med Johnny Cash.

Jag bryter lite mot min egen regel och bloggar på jobbet. Men jag gör det åtminstone på min lunchrast så det känns inte så fel.

Har sett klart på Chuck, en riktigt liten guldklimp i tv-serie världen. Charmig och rolig, kan helt klart rekommenderas.

Jag har blivit moderator på underbara tv-land också. Tavlorna Bones och Gossip Girl är jag nu tillsammans med Pyggme och eaureka ansvarig för. Känns fantastiskt roligt. Bägge serierna är fullkomligt underbara!

Och snart är det ju filmfestival. Jag har inte köpt några biljetter än, men ska göra det idag eller imorgon. Underbart roligt ska det bli.

Idag ska jag hem till tjejen som ska sy min klänning inför bästa vännen M's bröllop. Hur kul som helst. Inte varje dag man får en klänning uppsydd. Hoppas man kan få se M's också, för den är ju nästan klar. Apropå det så håller jag på och filar lite på mitt tal. jag är verkligen ingen talare, men när hon gifter sig så måste jag ju. Funderar dock på att sjunga något istället för att prata massor. Bara säga lite grann och sedan sjunga en sång. Men vilken? Hon har ingen favoritsång som känns perfekt, och det måste ju vara något som passar... Någon som kan rekommendera något? Vill helst inte ha något för uppenbart och vanligt.

Nej, nu ska jag upp och äta mat.

xoxo M

Time flies

Nu när jag beslutat att undvika att blogga på jobbet så blir det inte av alls. Hm. Svår balansgång det där.

Har iallafall haft snart 2 trevliga veckor på jobbet när tjejen som jag vikarierar för varit där och arbetsprövat. Hon är jättehärlig och vi har mycket gemensamt. (Buffy bl.a. ;) ) så det kommer kännas tomt i nästa vecka när hon inte är där. Men det är klart, när vi varit 2 har vi ju varit otroligt effektiva så det har varit lite väl mycket dötid.

Har blivit moderator på tv-land också. För Bones och Gossip girl tavlorna. Underbart roligt! Jag som ändå hänger där vansinnigt mycket kan ju lika gärna göra lite nytta också. Gossip girl önskade jag, men Bones blev jag tilfrågad om, så det var extra kul.

Annars har jag varit förkyld igen så jag låg hemma hela helgen. N & B var på besök i lördags, men jag var inte på mitt mest charmiga humör direkt. Men det var trevligt ändå. Igår var jag på Tupperware party hos M. Kul. Ska ha ett eget i mars faktiskt. tycker det är trevligt med home partys även om man känner sig tvungen att köpa.

Har läst igenom hela festivalprogrammet nu, så nu är det bara själva beslutandet kvar. Hade väl ett 30 tal filmer när jag skrev ner de som var mest intressanta. Efter ytterligare en eller två gallringar ska det nog finnas ett gäng filmer som jag har råd och tid att se.

Göteborg Filmfestival 2008

Det är snart filmfestival. Jag älskar filmfestivalen. Varje år går jag och ser ett gäng filmer, ofta själv. När jag berättar det så tittar folk underligt på mig, "Går du på bio själv? Helt ensam?" Jag själv förstår inte vad som är så underligt. Det är ju inte direkt så att man pratar under filmen. (Folk som gör det driver mig till vansinne. Om barnet är så litet att det inte förstår, sitt hemma i tv-soffan eller se en lättare film! Mobilpratare är inte ens värda att nämna.) Iår ska iallafall min bästa vän M följa med, så det ska bli kul, men ovant. Jag har liksom vant mig vid att göra det själv. Visserligen brukar jag alltid se någon film med sällskap, men det mesta, det brukar jag se själv.

jag har bara hunnit skumma igenom programmet snabbt, men det är mycket som lockar. När jag har köpt biljetter så ska jag meddela vad det blir för godsaker. Har ni chans att gå, gör det! Det är sällan något är dåligt. Och jag glömmer aldrig när jag i januari 2006 såg Walk the line och dansade på moln därifrån för att det var så fantastiskt bra. En av mina absoluta favoritfilmer, säkert delvis för hur jag såg den.

image212
http://www.markdroberts.com/images/walk-the-line-4.jpg

And who am I?

Undrar ni om mina underliga rubriker? Lägg ihop de 4 senaste så får ni;

"And who am I?
That's a secret I'll never tell.
You know you love me.
XOXO Gossip girl."

Jag har inte läst några av böckerna. Jag tänkte göra det innan jag hörde att det skulle bli serie. Då kände jag att jag hellre väntar. Det är så otroligt irriterande att läsa en bok och sedan bli besviken när den blir film. Och besviken, det blir man nästan alltid. Sagan om ringen filmerna infriade alla mina förväntningar. Men när jag såg första filmen hade jag bara läst halva första boken. Det jag hade läst hände på 5 minuter. Men filmerna är så fantastiskt bra. Och även om jag tycker att böckerna kanske är snäppet vassare, så har de verkligen lyckats med filmerna.

Apropå film...

That's a secret I'll never tell

Hade 29 unika besökare på min blogg i förra veckan. 101 sidvisningar. Det för med sig att nu när det är tillbaka på 12-15 unika och 20-30 sidvisningar så ser det jättelite ut i statistiken. Besviken tänkte jag, oj, är det så få som läser min blogg längre, för att sedan glatt inse att det snarare har fått upp. de 7-9 det var för några veckor sedan har blivit 12-15. Tack! Det är alltid roligare att skriva när man vet att det är någon som läser. Hoppas jag kan hålla kvar er. :)


You know you love me

Har inte bloggat på några dagar. Inte haft någon tid. Det har varit mycket på jobbet och möjligheterna till bloggning har varit väldigt begränsade. Men kanske är det bra. Det känns inte helt rätt att blogga på arbetstid. så nu sitter jag här vid min laptop, benen i kors och med "Barbie och de 12 dansande prinsessorna" som bakgrundljud och försöker göra det rätta, blogga hemifrån. det är konstigt att det känns som att jag alltid har så mycket att göra hemma att jag inte hinner med bloggen. Och det kanske stämmer, men jag gör ju inte alla de där grejerna jag borde göra. Iallafall itne tillräckligt mycket. Jag måste ju inte se x antal tv-serie avnitt varje kväll, eller logga in på WoW eller se barbie för 112 gången med Maja. Men jag måste ju inet blogga heller. När det känns som ett tvång så försvinner lusten.

Jag har bara skrivit det här utan att tänka. Kanske låter det galet när jag läser igenom det sedan. Men då får det göra det. Jag tycker om att bara skriva utan att tänka. Och ofta, väldigt ofta faktiskt, blir resultatet riktigt bra. Kanske något flummigt.

Det är iallafall läggdags för lillan så fort filmen är slut. Då läser vi saga i hennes säng. Mysigaste stunden på dagen. Men det är skönt när hon somnar och man får lite egentid också. För även om jag kan sitta här nu. Och t.o.m. haft tid att se ett Gossip girl avsnitt så är det inte me fullständig uppmärksamhet. Man får ta pauser och man får... tillbaka 30 minuter senare. Nu ligger lilla i sängen och dricker välling och förhoppningsvis somnar. Ska inte gå in på vad som fick mig att rusa ifrån datorn...

xoxo M

xoxo Gossip girl

Såg precis avsnitt 1.13 av en av mina absoluta favoritserier just nu, Gossip Girl. Det var helt fantastiskt. Bästa avsnittet hittils!

Här följer lite bilder;

image207
image208
image209

Och så två på själva Gossip girl. :) Den fantastiska Kristen Bell.
image210
image211

I do not own any of the photos. If you feel they shoudn't be here just tell me and I'll take them off. I've just googled them. :)

Framtiden ser ljus ut

Inte många timmar har gått sedan blogginlägget om vad jag vill bli och redan har 2 stycken ställt frågan vad det är. Den ena fick svar direkt eftersom det var på msn, den andra får svar här.

Jag ska utbilda mig till resekonsulent/producent. Det låter sådär lite lagom flummigt och svårförståeligt. Länge har jag tänkt utbilda mig inom turism eftersom jag älskar resor. men att bara sitta och sälja resor resten av livet kanske inte riktigt är vad jag har strävat efter. Men för några veckor sedan fick jag ett mail där det stod såhär; "Hos researrangörerna finns resebyråtjänstemän som planerar de resor som företaget ska sälja. Du kan då kallas för reseproducent eller resekonsulent. Då besöker du nya resmål, förhandlar med transportföretag och hotell om priser och andra villkor och skriver avtal. Du kan också sammanställa resekataloger vilket oftast sker i samarbete med reklamfolk och marknadsförare. " Där blev jag såld. Det låter helt perfekt. Varje ord, det är mitt framtida jobb. Utbildningen jag siktat in mig på är på Ky-akademien i Göteborg och det är en väldigt populär utbildning, men jag tycker att jag borde ha chans att komma in. Man blir dessutom som en liten bonus utbildad till resesäljare också och det kan jag absolut tänka mig att göra ett tag, på vägen till drömjobbet.

Mailet jag fick var ifrån Magnus Obel på studentum, en fantastiskt bra sida och man får med lagom långa mellanrum små peppande massmail ifrån denne Magnus om olika ämnen att studera. Gången i december där citatet är taget ifrån hade titeln: Framtiden finns inom rese- och turismbranschen!

Så, nu vet ni. Hur tycker ni det låter? Roligt, tråkigt, galet, skumt, fantastiskt...? Let me know. Inte för att det påverkar mitt beslut, men det är alltid så roligt när ni skriver så jag vet att ni läser. Kram på er (nu tänkte jag lägga in en :lovebunny och insåg att jag ju inte är på buffyforum... farligt att foruma sig för mycket.)

Buffy

En tv-landare har hittat hit. Dessutom en av mina favoriter där. (Älskar man Veronica Mars som jag, har insett storheten i Buffy i år och dessutom har världens finaste namn, ja då kan man inte bli annat. ;))Och då måste jag bara få lite utlopp för Buffy febern igen. Det var ändå ganska längesedan nu...

Lyssnar på OMWF igår på väg hem från kören. GAH vad det är bra. JM när han sjunger... man blir ju nästan sjuk.

image205

Den här Mogan, är till dig.

Vad jag ska bli när jag blir stor

Jag har kommit på det. Äntligen vet jag. Jag har kommit på vad jag vill bli när jag blir stor! Vissa kanske tycker att jag är stor redan. 26 år gammal, gift, mamma... Men större kan jag ju bli iallafall. Eller det vill jag nog inte, blir gärna mindre i samband med att jag blir äldre. 

Till hösten blir det, om ekonomin klarar det, skolbänken igen i 2 år. (om jag kommer in). Lite för många om för att man ska kunna jubla än. Men jag gör det ändå. Jag jublar för att jag efter 26 års förvirring kommit på vad jag vill arbeta med. Det ni!

Goodiebag

Var med och tävla om godheter i en Goodiebag hos shopaholicmamman.

Ilska mot sitt barn

Igår var jag så arg att jag kokade. Aldrig har någon eller något kunnat göra mig så arg tidigare. Och när man tror att man inte kan bli argare, ja då är det just precis vad man blir. Orsaken? Min älskade, underbara dotter. Ingenting kan göra mig så lycklig som hon. Men ingenting kan heller göra mig så fly förbannad som den ungen gör ibland.

Gårdagen var allmänt kass. Misstag som gjorts när man varit ledig, hamnade på mitt bord att reda upp. Det var månadsskifte med allt vad det innebär med fakturor och reserveringar och jag hade en dundrande huvudvärk. När jag då stressat för att hinna hämta den lilla på förskolan så ville hon absolut inte gå hem. hon dansade runt i sin prinsessklänning och lekte med rosa lego (tydligen finns även det för tjejer nuförtiden...). När hon förstod att hon måste ta av sig klänningen som ju trots allt tillhör förskolan blev hon tokigt arg och gömde sig under bordet. Jag hade tålamod ganska länge måste jag erkänna och fick till slut ut henne från bordet och ut henne ur klänningen ganska lugnt, men det tog tid. Jag var hungrig och med huvudvärk och ville bara hem. Men när vi väl sagt hejdå till fröknarna och skulle klä på henne ytterkläderna så var det tvärstopp. Hon vägrade allt. Hon skulle inte gå, inte ha jacka, inte ha skor, inte ha mössa. Hon slet och skrek och gömde sig var helst hon kunde. Till slut blev jag så förbannat arg att jag tog ungen i famnen utan varken mössa eller skor, medan hon sparkade och skrek. Inte mitt stoltaste ögonblick som mamma, men vad i hela friden ska man göra? Hade hon fått bestämma hade vi aldrig kommit därifrån och vad barn faktiskt måste lära sig är att det inte är de som bestämmer.

Jag är absolut inte en sådan som bestämmer för bestämmandets skull. Maja får göra ganska mycket och hon är en fantastiskt duktig tjej. Men hon får inte bestämma allt. Det fungerar inte.

På vägen hem skulle ungen plötsligt ha sin skor igen naturligtvis. "Mamma jag vill ha mina stövlar" skrek hon gång på gång. Efter en stund gav jag med mig och satte ner henne och tog på ena stöveln. Den andra ville hon plötsligt inte ha. Då brast det igen vill jag lova. Upp med henne och raka vägen hem i sängen. Jäklar vad hon grät och jäklar vad jag var arg. En stund senare var allting frid och fröjd igen. Vi hade lugnat oss och hade kramats och blivit vänner igen. Då är hon världens finaste och mest underbara tjej. Och oavsett om hon är arg eller glad, lugn eller tossig så älskar jag henne över allt annat, alltid.

Bones

Då var det dags att tipsa om en ny tv-serie igen. Den där tv-seriebloggen jag försöker mig på ibland verkar aldrig bli på allvar, så ni får stå ut med sådant här.

Senaste nytt i min tv-serie värld är nämligen tv-serien Bones. Anledningen att jag började titta är tudelad. Dels för att stilla min längtan efter David Boreanaz när jag sett färdigt på Angel och dels för att det då inte fanns någon moderator för Bones tavlan på tv-land. Jag började titta och tyckte det var helt okej. Nu när jag har kommit längre än halvvägs in i säsong 2 är jag såld. Det allra bästa är karaktärerna och deras samspel. Bones/Brennan (Emily Deshanel) och Booth (DB) har fantastisk kemi. Säsong 3 sänds just nu i USA.image204

En lista för 2007

En lista lånad ifrån BF för att summera året som gått.


 

1. gjorde du något år 2007 som du aldrig gjort förut:
Åkt på en par-charter-resa

2. höll du några av dina nyårslöften:
Hade inga förra året vad jag kan minnas

3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år:
Ja min älskling i Karlstad

4. dog någon som stod dig nära:
Nej,men både morfar och farfar dog 2006

5. vilka länder besökte du:
Grekland

6. är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008:
Inte helt. Skulle ju vilja ha mer av saker, men inget som jag inte hade alls.

7. vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför:
2 oktober kanske, då jag såg The Body första gången... Eller den 2/4 när jag började mitt nya jobb

8. vad var din största framgång i år:
Mitt nya jobb och att jag upptäckte storheten i Buffy

9. största misstaget:
Att jag inte pratade mer med en viss person vid ett tillfälle som aldrig kom igen.

10. har du varit sjuk eller skadat dig:
Varit sjuk rätt mycket, men inget allvarligt.

11. bästa köpet:
Hmm... Mitt Wii kanske. Fast det köpte ju inte jag. Jo nu vet jag, mina 7 säsonger av Buffy. AH vad de är underbara och blänkande fina.

12. vad spenderade du mest pengar på:
Hyran skulle jag tro. Bilen drog nog rätt mycket. Och mat till 3 personer...

15. gjorde någonting dig riktigt glad:
min dotter, ofta. (finns ingen som kan göra mig så fullkomligt lycklig, men inte heller som kan göra mig så galet förbannad)

16. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007:
Måste bara vara alla ifrån OMWF

17. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:
Ungefär detsamma tror jag

18. vad önskar du att du gjort mer:
Gjort mer saker överhuvudtaget. Suttit väl mycket framför datorn.

19. vad önskar du att du gjort mindre:
hehe ja suttit framför datorn då kanske

20. hur tillbringade du julen:
Med familjen.

22. blev du kär i år:
Nej, men jag är kär sedan tidigare

23. blev du arg i år:
Oh ja

24. favoritprogram på tv:
På tv... Tittar sällan på tv-serier på tv'n längre. Lost kanske, det följde jag stenhårt på Tv.

25. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året:
Nej

26. bästa boken du läste i år:
Inte läst så mycket faktiskt. Min vän Leonard är väldigt bra förstås.

27. största musikaliska upptäckten:
Tegan & Sara

28. något du önskade dig och fick:
Pengar, Twin Peaks Gold edition, The return of Hjärtans Fröjd

29. något du önskade dig men inte fick:
Massa andra tv-serie boxar

30. årets bästa film:
Stardust var fin. Försöker minnas vad jag såg på filmfestivalen... Var nog ingen lika fantastisk som Walk the line 2006.

31. vad gjorde du på din födelsedag?
Haha skulle ha lite fest men bara 1 kunde komma. Kände mig allmänt sorglig. Men det blev en bra dag ändå tack vare min lilla familj, vännen M som faktiskt kom och 4 söta pojkar i ett fantastiskt band som jag såg själv på natten sedan.

32. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre:
Ja det finns det nog. Mer resor, mer pengar, mer lyckliga stunder med vänner och familj

33. hur skulle du beskriva din stil år 2007:
Rätt mycket gammalt då ekonomin inte har tillåtit mycket nytillskott i garderoben.

34. vad fick dig att må bra:
min dotter och min make, mina vänner och min familj, tv-serier

35. vilken kändis var du mest sugen på:
Hm... ingen jättekänd direkt. Skulle väl vara HG, men hans kändisskap är ju rätt begränsat.

36. vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Ingen

37. vem saknade du:
Mamma, som alltid

38. de bästa nya människorna du träffade:
Min kollega F, Rebecca, Lina om man menar träffade IRL. I den virtuella världen är det många, många fler. 

39. en värdefull läxa du lärt dig i år:
Kan inte komma på något... illa

40. citera en sångtext som summerar ditt år:
"Life's not a song
Life isn't bliss,
life is just this,
it's living."
 



 


Nytt år och nya förväntningar

Jag tycker om nyårsafton. Jag tycker om att på något vis få en nystart. Det är ju lite fånigt, det vet jag. Man kan lika gärna börja på nytt när som helst. Men jag tycker om känslan av att ett nytt år för med sig nya saker och med det också en vilja att förändra saker som inte är som jag vill. Jag brukar aldrig avge nyårslöften. Förra året (och då menar jag nu i december år 2007) så gjorde jag faktiskt ett halvdant försök på Buffyforum;

- Faktiskt utnyttja träningskortet jag betalat för ett & ½ år och använt pinsamt lite.

- Hålla bättre ordning hemma

- inte spendera all ledig tid vid datorn.


Låter väl inte omöjligt?


Happy new year

Stort Gott nytt år och God jul på er allihop. Jag har inte varit direkt aktiv vid datorn under de senaste veckorna så jag har knappt ens tittat in här.

Så var det då nytt år igen. Hur kan tiden gå så fort?

2007 har varit ett bra år. Ett mellanår. Hoppas 2008 kommer bli fantastiskt.

Har vansinnigt mycket på jobbet idag. Återkommer senare om det blir tid till det.

/M

RSS 2.0