Gårdagens filmer

Igår såg jag 2 nya filmer, colorado Avenue och According to the plan. Dessutom var fjag aktiskt så galen så jag såg Les Chansons d'amour igen. Precis lika underbar andra gången. Om man kan bli förälskad i en film, då har jag blivit det i denna franska pärla.

De andra 2 låg ju lite i skuggan. Men jag tror jag kan vara rättvis mot dem ändå.

Colorado Avenue; en finsk film (med Andreas Wilson i en liten roll) som är baserad på en släktkrönika i bokform. Den var väldigt ojämn. Vacker var den absolut. Skådespelandet var i många fall bra (men just Andreas Wilson var inget vidare tycker jag). Och ja det var väl inga större fel på storyn. Men att ha samma skådespelare när de ska vara 17 och 55... det fungerade inte. Jag kunde inte köpa Hanna som ung. Inte heller Johannes. Det gjorde det svårt att hänga med i tidshoppen eftersom Hanna såg lika gammal ut i alla scener. Man fick mest titta på hennes barn. Ah Otto är 10 år där, 1 år där, 20 år där. Barnen hade de iallafall olika skådisar på. ;) Det var en helt okej film. Men inget jag jublar åt.

According to the plan; en tysk film om en instabil mamma och hennes 3 döttrar. Den äldsta, ensamma, som bor hos mamma och tar hand om henne, mellansystern som har flytt hemstaden och är mammans favorit och den yngsta som bor i ett hus alldeles vid barndomshemmet med make och deras ca 14 åriga son. Alla förenas till moderns födelsedag och intrigerna tätnar.
En film med mycket hjärta och ärlighet. Jag tyckte om karaktärerna (de flesta iallafall) och skådespelandet var strålande. En film som antagligen inte kommer etsa sig fast i hjärnan, men som var väl godkänd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0