Dansdax

Så i fredags var jag på min första dansbandskryssning (kan man kalla båten mellan göteborg och fredrikshamn för kryssning?!). Tack vare vädret blev det en underbar kväll. Inte för att den inte hade blivit bra annars, men allting blev ju väldigt mycket trevligare. Välkomstdrinken (HA ett halv plastglas av någon svag päronlikör...) serverades på däck 9 i strålande sol akompanjerad (hur stavas det??) av Henrik Henriksson, en mycket charmig och duktig trubadur (och snygg, eller hur J?! ^^). De första 2 timmarna flöt fort förbi.
   
Kl 9 var det då dags för Arvingarna (!!). Det var många år sedan jag var på en "riktig" spelning med Arvingarna. Tog med den lilla till Packhuskajen förra året, men det blir ju inte samma sak. Iallafall så var det roligt att se dem igen. Lasseman och Kim hejade glatt och log när vi dansade förbi. Vi har aldrig haft någon närmre kontakt med Arvingarna. Vi var ju 14 år och besatta, och det är svårt att bygga något normalt på det. Den mesta kontakten (med ett undantag..) har varit "får jag en kram" eller "får jag ta kort med dig". Men det känns ovant. Enda dansbandet jag annars går och ser är ju Date och dem känner man ju.
image108
Magisk solnedgång (blir ju aldrig lika bra på kort, men ni fårstår kontentan... det var vackert! )

Sedan förstår jag inte riktigt repertoaren... några gamla guldkorn var det ju, men Arvingarna har sjukt mycket bra eget material och så väljer de att köra Kung i stan både på svenska och engelska?!?!?! Grymt underligt då det är en dålig låt på bägge språk. Kul att höra lite uggla & sven ingvars medley igen iallafall. Och på något sätt så är alla låtar som Lasseman gör bra. Undrar om de gör det med mening. "Ooh det här var en bra låt - varsågod Lasse." Sen är han ju lika snygg nu som han var då. Syns ju knappt att killen blivit äldre. Han var 22 när jag föll, nu är han 35... O M G vad tiden går fort!
image105
Spana in grabben närmast kameran. ^^ (Bild från sommarkrysset lånad av www.arvingarna.nu)

Vad kan i övrigt sägas om kvällen... Träffade Marie igen efter typ 10 år. Jättekul! Träffade också en av M's dagis fröknar (gaah förskole, jag kan inte lära mig att säga förskola för såna små kottar... Det är dagis, förlåt alla som arbetar i den världen och blir förnärmade, vet inte över vad, men har förstått att det är fel....). Var också jättekul. :D

"Nu pirrar det i bena, och särskilt det ena. Men ännu mera känns det där de sig förena... Oh Magdalena..." Känns ju härligt att det är de bästa textraderna i sången med mitt namn. ^^ Sitter och lyssnar på Arvingarnas senaste samlingsskiva nämligen för att få lite inspiration att skriva detta...

Igår hade vi 2 års kalas för vår lilla tös som fyller år imorgon. :)

Idag har vi varit ute och badat hela dagen. UNDERBART! Och snart är det semester, så härligt!! :D
image109

Kommentarer
Postat av: Guchie

Hej! Ser att du gillar arvingarna och date. :) Vore kul me nya vänner runt den kretsen! Adda mig gärna på msn ([email protected]) eller maila mig ([email protected]) om du vill :)
kram / Stina

2007-07-02 @ 00:07:00
URL: http://guchie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0