It's the end of an era

Ja det känns verkligen så. Det är slutet på något som varit en så stor del av ens liv. Det var vemodigt och sorgligt att se Date igår. Att se dem vara bättre än någonsin och veta att det snart är slut. För vår del... Men det är ju som en av bandmedlemmarna sa igår; Det blir konstigt att heta Date, när bara en av orginalmedlemmarna är kvar. Visst de 3 killar som är kvar efter att Henrik tar sitt pick och pack och lämnar är fantastiska, på alla plan, musikmässigt som personlighetsmässigt, men Henrik är viktigare för gruppen än vad många kanske tror. Tänker man, äh en gitarrist är ju inte så svårt att ersätta... då tänker man fel. Det såg man när Anders pratade om det igår, det var vemod i både röst och blick.

Kvällen igår vad underbar. Vädret var fint, dock lite kallt och Date spelade på en väldigt skum scen som såg ut som ett stort lusthus. Dansbanan var en ren katastrof men det gjorde att vi stod och njöt av musiken istället och insåg att de faktiskt låter bättre än någonsin. T.o.m. bättre än på den gamla goda tiden. Och deras repertoar är helt makalös. De tittar på publiken och anpassar den precis. Igår fick, liksom på Kliv in i maj, deras eget material stå tillbaka för t.ex. lite hårdrock, country, green day och det underbara astrid lindgren medleyt som alla älskar. :) Anders är den perfekta "frontfiguren" för date. Han sjunger fantastiskt och han är underbar att titta på. Han showar, men utan att bli som Patrik. Dessutom spelar han gitarr så han står aldrig som Patrik gjorde och bara tramsade när någon annan sjunger. Visserligen fick ju knappt någon annan sjunga när Patrik var med. Det var också härligt igår, Henrik fick sjunga jättemycket eftersom Anders var sjuk (det var ju inte härligt såklart, tyckte väldigt synd om honom). Däremot så kändes det som om de hade valt en "farväl Henrik" repertoar, för i stort sett alla låtar innehöll farväl, it's time to go, starting over, osv osv. Därför var det svårt att stå där och veta att man inte kommer se honom där på scenen, dra av gitarrsolon och sjunga som en gud, om en dryg månad.

Men av vad jag hört om varför han ska sluta så tycker jag att det är ett väldigt moget beslut. Jag stöttar honom i det, även om jag rent personligen tycker att det suger. Som vi diskuterade med Anders igår, jag hade aldrig fixat att vara den som satt hemma när min man var ute varje helg omsvärmad av tjejer... All cred till de som gör det.

Det är skumt. Igår pratade vi massor med Anders, en del med John, lite med Jan och nästan ingenting med Henrik.. Hur blev det så?! Kul var det iallafall och det första Jan sa efter hej och hur är det var "vilket snyggt halsband" till mig. *stolt* Ett av mina egna och det sa jag. "Är du guldsmed?" frågade Anders. *haha* Fick sjunga igår också, eller ja.. småskrika kanske "Vi är på gång... vi är laddade vi är tända"  när Anders hoppade ner från scenen och lät några av oss i publiken vara med. Som riktig allsångsledare. :) (Vad snygg han är i sin nya frisyr förresten!!)

image164
... som de är nu... bättre än någonsin!

Kommentarer
Postat av: Maria

Mmm Henrik sjunger en hel del nu för tiden. Kanske för att han ska få känna musiken ordentligt innan han slutar. vem vet. Det kommer bli tomt utan honom

2007-07-20 @ 12:18:55
URL: http://mariachen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0